Semlemuffins

ca 10 st

4st ägg
0,5 dl sukrin
4 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde
1 tsk kardmumma
50g smält smör

Fyllning:
ca 1,5dl mandelmjöl
1,5 msk sukrin gold
1-1,5 msk vispgrädde

Extra vispgrädde med lite vaniljpulverför att fylla muffisen.

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och sukrin fluffigt. Vispa sedan i mandelmjöl, vispgrädde och kardemumma. Tillsätt sist det smälta smöret.
Häll smeten i muffins formar. Sätt in dom i mitten av ugnen i ca 12-15 min. Kolla med en sticka så de inte är kladdiga i mitten.

Medan du väntar på muffisen i ugnen, blanda ihop mandelmassan.
Om så önskar blanda i någon droppe med bittermandelsarom. Kan ge riktigt god smak.

Vispa grädde med lite vaniljpulver.

När muffisarna har svalnat, klipp fram ett lock i toppen. Lägg en klick med mandelmassa och en klicka med vispad grädde. Sen är det bara att njuta av en lite nyttigare semla till kaffet ;).