LCHF-Smörgåstårta

2-3 pers

Bröd:
7 ägg
75g smör
1,5 dl kokosnötsmjöl
1,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fyllning 1:
3 ägg, hårdkokta
2 msk majonnäs
3/4 dl crème fraiche
halv burk röd rom (ca. 37gram)
0,5 msk klippt dill

Fyllning 2:
halv burk räkost (den lilla burken)
0,5 dl crème fraiche
1 burk (175g) lyxräkor i lake (gärna handskalade)

Dekoration:
2 ägg, hårdkokta
Resten av burken av röd rom
Kallrökt lax
Dill
Crème fraiche
Isbergssallad, fin hackad
Gurka
Tomat

Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg tjockt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och rör sedan ner det smälta smöret. Pensla en brödform med smör och tryck ner degen i formen.
In i ugnen på 175 grader i 25 min.
Låt den svalna ordentligt.

Fyllning 1:
Hacka ner äggen. Blanda ner majonnäs, fraiche, rom och dill.

Fyllning 2:
Låt räkorna rinna av. Blanda allt i en skål.

Skär brödet, så det blir tre avlånga skivor. Som landgångskivor.
Lägg äggröran på första brödlagret.
På men en ny skiva bröd. Sedan lägg på räkröran. Sist lägg på toppen.
Låt den gärna stå över natten, så den får gotta till sig.

Dag 2:
Dags för att dekorera. Smeta på crème fraiche, runt om dela tårtan.
Tryck på den hackade isbergssalladen på sidorna, runt om hela tårtan.
Lägg på ägg, rom, lax, gurka och tomat.
Avsluta med små dillkvistar uppe på.