Het biff med halloumi- och pumpafrösallad

4 pers

500g köttfärs
1 ägg
1 msk fiberhusk
2 tsk samba olek
Salt och peppar
Rapsolja för stekning

1st halloumi (150g)
2 nävar ruccola
½ gurka
½ bunt grön sparris
2-3 msk pumpafrön

Blanda ägget med fiberhusken väl i en bunke. Tillsätt samba olek, salt och peppar. Rör runt. Smula sedan ner köttfärsen i bunken, blanda det väl en gaffel eller med händerna.
Forma sedan biffar av köttfärssmeten. Och stek dom i olja på ett grillstekjärn. (Eller grilla dom på en riktigt grill, ännu bättre)!
Tärna halloumin, stek den lite smått knaprig i lite olja. Den ska få en gyllene brun yta.
Hacka gurka, sparris och blanda ner ruccolan, allt i en skål. Strö över pumpafröna.
Lägg sedan halloumin över salladen. Klart!

Servera med en riktigt god bea, jag valde med chilismak, för det extra lilla stinget! Mums!