Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Vegetariska recept

Vegetariska recepttips!

Zucchinirosor

4 pers


2st mellanstora zucchini

3st ägg

1 msk vatten

Flingsalt

Vitpeppar

Paprikapulver

cayennepeppar


Rapsolja eller olivolja

8st muffinsformar

Sätt ungen på 225grader

Skiva zucchinin tunt.

Vispa ihop ägg, vatten och kryddor.

Sätt upp 8st muffinsformar. Det bästa är om Ni har en muffinsform som stöd, eller om Ni använder aluminiumformar som är hållbarare.

Pensla formarna med olja.

Häll lite äggsmet i varje muffinsform.

Lägg sedan zucchiniskivorna som en blomma. Lager på lager.

Krydda med lite flingsalt och vitpeppar.

Sätt in i mitten av ugnen i ca 45min.


Servera dom tillsammans med exempelvis något grillat.


zucchinirosor.JPG


zucchinirosor2.JPG

Ost- och zucchinichips

4 pers


2st små zucchini

Lagrad ost (ex. 18mån lagrad herrgård)

Flingsalt

Cayennepeppar

Vitpeppar

Olivolja

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär zucchinin i tunna skivor och lägg på en plåt.

Ringla över lite olivolja.

Skiva den lagrade osten och lägg en skiva på varje zucchini och krydda sedan med salt, vitpeppar och cayennepeppar.

Sätt in i mitten av ugnen i 15-20 minuter, eller tills de har fått fin gyllenbrun färg.


Ät dom som de är, eller ha dom som tillbehör till kött eller kyckling.


zucchinichips.JPG

Mozzarellatallrik

4 pers


500g mozzarella

6-7st cocktail tomater, el 2-3st stora tomater

1st salladslök

Olivolja att ringla över

Bella Bella Mozzarella (finns på liveo.se)

Skär mozzarellan mellan 1/2-1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en tallrik eller på ett fat. Skär tomaterna och lägg även de på tallriken/fatet lite snyggt. Hacka salladslöken och sprid över mozzarellan och tomaterna.

Krydda efter eget tycke med Bella Bella Mozzarella och till sist ringla över lite olivolja.


Sen är det bara att avnjuta!


Brieomelett

1 pers


2st ägg

1 tsk fiberhusk

1/2 tsk samba oelek

7-8 skivor jalapeños (Icas på burk är ett bra val)

Salt och vitpeppar

Valfri mängd brieost

Smör eller kokosolja för stekning

Vispa ihop alla ingredienser förutom brieosten.

Häll sedan ner smeten i en het stekpanna, med smör eller kokosolja. När omeletten är nästan klar, skär skivor av brieosten och lägg på ena halvan av omeletten och vik sedan över den andra. Stäng av värmen och låt den få stå ett par minuter på eftervärmen. 

Servera med en grönsallad ;)


Funkar bra som både frukost och som lunch :)


Zucchinikaka

2 pers


Zucchinikakan gjorde jag på en mellan zucchini, som jag rev på det grövsta på rivjärnet. Krama ut så mycket som möjligt av vattnet, lägg det i en skål, blanda i 1 ägg, 1 ½ msk mandelmjöl, nypa flingsalt och nymalen vitpeppar. Blanda allt väl. Stek i en stor klick smör på båda sidor. Den blir lätt att vända när den har fått bra med färg på första sidan.


zucchinikaka.JPG

Rödkål- och äpplesallad

4-6 pers


Halvt rödkålshuvud, ca 500 gram

2st äpple

½ msk malen kanel

½ dl olivolja (el. rapsolja)

1 msk vitvinsvinäger

1 msk äppelcidervinäger

Pumpakärnor

Skär rödkålen tunt och lägg i en skål. Hacka sedan äpplena i små tärningar. Lägg även dom i skålen.

Blanda sedan vitvinsvinäger, äppelcidervinäger, olivolja och kanel. Häll över vinägretten över salladen, rör runt så att det blandas väl. Blanda till sist i pumpakärnorna. Ta efter eget tycke!

Jag tog 2-3 msk. 


rodkal_applesallad.JPG

Het zucchinigratäng

4 pers


2st medelstora zucchini

3-4 dl vispgrädde

2- 2 ½ tsk samba olek

2 msk tomatpuré

Salt och peppar

Riven ost

Sätt ugnen på 225 grader

Blanda grädde, samba olek, tomatpuré, salt och peppar.

Skiva zucchinin tunt. Varva zucchini med den heta grädden. Avsluta med riven ost, efter smak.

In i mitten av ugnen i 30-40 minuter.


Servera till exempel till stekt eller grillad fläsk-/nötkött (eller kyckling) och en grönsallad.


zucchinigratang.JPG

Spenatomelett med sting

2 pers


1 påse färsk spenat (65g)

4 ägg

1 dl vispgrädde

3 msk keso

1 tsk samba olek

Salt och peppar

Riven ost

Kokos olja för stekning

1. Vispa ägg och vispgrädde väl. Tillsät keso, samba olek, salt och peppar.

2. Ner med en klick kokosolja i en stekpanna, lägg sedan ner spenaten i pannan, tillsätt därefter äggsmeten.

3. Låt den få steka en liten stund, 3-4 minuter, häll sedan över lite riven ost, ca två nävar.

4. Låt den få va lite lite kladdig uppe på. Tycker att det blir godare då. Klart!


Servera med en grönsallad.

(Gillar man inte så stark mat, så ta bara en ½ tsk samba olek).


spenatomelett.JPG

Aubergine gratäng

4 pers


1 ½ mellan aubergine (Eller en stor)

500g krossade tomater

2dl vispgrädde

1 ½ tsk samba olek

Salt och peppar

2dl riven ost


Exempel som man kan ha till:

4st kycklingfiléer, stekta

Ruccolasallad

Fetaost

1. Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva auberginen tunt. Rör ihop krossade tomater, vispgrädde, samba olek, salt och peppar i en skål.

2. Börja med att lägga ett lager med aubergine i en ugnsform. Häll sedan över såsen. Varva sedan tills det är slut. Avsluta med såsen.

3. Strö över riven ost.

4. In  i ugnen i 30-40min. Auberginen är klar när den är mjuk.


Servera sedan exempel med stekt kyckling, ruccolasallad och lite fetaost. Klart!