Vegetarisk zucchinilasagne

4 pers

2 st zucchini
Salt

400 g quornfärs
400 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
1,5 msk tomatpuré
1 tsk oregonopaste (funkar med torkad också)
1 msk grönsaksfond (kan uteslutas)
Salt och pepper
Smör för stekning

Topping:
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost
Nypa flingsalt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär tunna skivor på längden av zucchinin. Lägg skivorna på hushållspapper eller en handduk. Salta zucchinin. Låt de få ligga en 10-15 min så de får vattna av sig.
Medan zucchinin vattnas av, börja med quornfärsen. I med en klick smör i stekpannan, ner med quornfärsen. Låt den få stekas i ett par minuter, häll därefter i krossade tomater, tomatpuré, crème fraiche, fond, oregano, salt och peppar, låt det få småputtra tills zucchinin är redo.

Torka av zucchinin något med lite papper, kanske till och med krama ur den lite från vatten. Lägg ett lager med zucchini i botten av en ugnsfast form. Lägg därefter ett lager med quornfärs, ett nytt lager med zucchini och så vidare tills du avslutar med dom sista zucchiniskivorna.

Blanda sedan crème fraiche, den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Toppa lasagnen med oströran.

Sätt in formen i mitten av ugnen. Låt den få grädda i 30 min. Efter 15 min kan man behöva lägga över lite aluminiumfolie för att inte osten ska brännas.

Servera med en grönsallad till 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *