Sötpotatisgratäng med Quornfärs

4 pers

300 g Quornfärs och 380 g kikärtor
1st stor eller 2 mindre sötpotatisar
500ml kokosmjölk (jag valde Garant)
150 g fetaost
1 tsk Paste ”Herb De Provence” (santa maria)
1 tsk vitlöks paste eller 1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar
Smör till stekning
Torkad oregano

Börja med att sätt ugnen på 200 grader.
Stek Quornfärsen och kikärterna i smör, salta och peppra. Sätt åt sidan när den är klar.
Skala sötpotatisen och skär den i 1mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin om ni har.
Vispa ihop i en kastrull, kokosmjölk, örtpasten och vitlök. Krydda med salt och peppar. Låt det få koka upp.
Häll lite av såsen i en ugnsfast form, just så att det bara täcker botten. Lägg ett lager med sötpotatis. Häll på tunt med lite sås till. Lägg på ett lager färs/kikärter. Varva så tills formen är toppad, eller om ingredienserna är slut. 
Toppa med smulad fetaost. Strö över lite oregano om ni önskar.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 45-50 min. Lägg över aluminiumfolie om det skulle behövas.
Servera med en sallad.