Ruccola- och korvpaj

4 pers

Pajbotten:
2 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrö
½ dl kokosnötsmjöl
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Fyllning:
400-500 gram start korv, (tjock ölkorv)
30 gram färsk rucolasallad
5st ägg
150 gram fetaost
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Oregano
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.
Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en ugnsfast form. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.

Skär korven i tunna skivor, ca. 2-3mm tjocka.
Lägg korven i pajskalet och strö över ruccolasallad.
Vispa äggen, smula ner hela fetaosten och blanda i kryddorna. Ta efter eget tycke och smak. Strö över den rivna osten.
In i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *