Rårakor av sötpotatis

3-4 pers

500 g sötpotatis
2 st ägg
3 msk mandelmjöl
1 pkt (125 g) mozzarella
Salt
Smör till stekning

Riv sötpotatisen på rivjärn, eller i en matberedare om ni har det. Försök att pressa ut så mycket vatten som möjligt och lägg den i en skål. Knåda med händerna eller rör med en stor sked i äggen och mandelmjöl. Smula ner mozzarellan och salta. Blanda ordentligt. Låt stå i någon minut.
Lägg en stor klick med smör i en stekpannan med medelvärme. Stek inte på för hög värme, för då är risken att de hinner brännas innan de är färdiga i mitten. Låt de få ligga så de får en gyllene färg och att de är mjuka i mitten.
Sedan är de klara för servering.

Jag serverade mina tillsammans med laxfilé och brynt smör. Men jag tror dessa kan funkar med det mesta, supergoda blev dom :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *