Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Pajer och pizza recept

Recepttips på pajer och pizza!

Pumpapaj med smak av ingefära

4 pers


Pajskal:

1 ½ dl mandelmjöl

1 dl skalade sesamfrö

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg

(Alla torra ingredienser finns att köpa på liveo.se)

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en pajform. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.


Fyllning:

1st stor butternut pumpa, eller två mindre

2dl crème fraiche

1tsk malen ingefära

Vitpeppar

Salt


Smör för stekning

Skär ner pumpan till små tärningar och stek i smör, tills dom är mjuka.

Häll ner crème fraichen, ingefäran och salta och peppra efter smak.


Häll ner allt i pajskalet och sätt in i mitten av i ca 20 minuter.


Servera med en grönsallad och en klick crème fraiche.


pumpapaj_lchf1.JPG

Paj med champinjoner, röd spetspaprika och rödlök

4 pers


Pajskal:

1 ½ dl mandelmjöl

1 dl skalade sesamfrö

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg

(Alla torra ingredienser finns att köpa på Liveo.se)

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en pajform. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.


Fyllning:

2st röda spetspaprikor

250g champinjoner

1st rödlök

Salt

Vitpeppar

Smör för stekning


4st ägg

1dl vispgrädde (vill man köra mejerifritt, ta ett extra ägg istället).

Cayennepeppar

Vitpeppar

Salt

Höj ugnen till 225 grader.

Skär ner champinjonerna i skivor, lika så med paprikan och löken.

Stek allt i en stor klick smör och krydda efter smak.

Lägg allt i pajskalet när det är klart.


Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.

Häll smeten över i pajformen, sätt in i mitten av ugnen i 20-25 min.


Servera med en grönsallad och en klick crème fraiche.


champinjoner_paprikapaj1.JPG

Ännu en tacopaj =)

4 pers


Pajbotten:

2 dl mandelmjöl (finns här)

½ dl skalade sesamfrö (finns här)

½ dl kokosnötsmjöl (finns här)

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk (finns här)

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg

Fyllning:
500g blandfärs
1 burk med tacosås (SantaMaria ekologiska)
1 msk oxfond
2-3 msk tacokrydda (finns här)
1 msk samba oelek
3st ägg
Salt och peppar
Ost för topping
Torkad oregano

Smör för stekning

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en ugnsfast form. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.

Stek köttfärsen tills den är klar, tillsätt burken med tacosås, tacokrydda, oxfond och samba oelek.
Vispa ihop ägg, salt och vitpeppar.
Blanda ner köttfärsröran i äggsmeten. Rör hela tiden så att inte äggen sätter sig.
Häll över smeten/köttfärsen i pajskalet och toppa med osten och oreganon.

Servera det hela med en god guacamole eller en klick crème fraiche =)


tacopaj8.JPG


tacopaj9.JPG

Inbakad köttfärsröra med tacosmak

4 pers


800 g blandfärs

1 pkt bacon

250 g champinjoner

200 g färskost (philadelphiaost)

2 dl crème fraiche

Tacokrydda (efter smak)

1 tsk samba oelek

1 tsk oregano

Par nypor flingsalt

Vitpeppar


Bröddeg:

3 dl mandelmjöl

1/2 skalade sesamfrö

3 msk kokosnötsmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 1/2 pkt keso (375g)

3 ägg


1 1/2 dl riven ost

Smörpapper/bakplåtspapper

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att skiva champinjonerna och stek dom i en torr stekpanna. När de börjar få lite färg och det inte kommer ut mer vätska, klipp ner baconet i lagom stora bitar. Stek i ett par minuter.

Blanda sedan ner köttfärsen, låt det få färg.

Tillsätt färskosten och crème fraichen. Krydda därefter efter smak och klicka i samba oeleken. Låt det få små puttra i några minuter. Så det tjocknar.


Blanda alla torra ingredienser till bröddegen, blanda sen i keson och äggen.

Ta sedan en brödform, klä den med smörpapper/bakplåtspapper. Tryck ut degen på botten och sidorna, låt en degklump vara kvar för lock. Sätt in i mitten av ugnen i 5 min.

Ta ut och fyll formen med köttfärsen.


Blanda ihop den rivna osten och återstående degklumpen och lägg som ett lock på toppen av köttfärsröran.

Sätt in i ugnen igen i ca 25 min. Eller tills den har fått fin brun färg.


Servera med en grönsallad och fetaost ;).


inbakad_kott3.JPG


inbakad_kott4.JPG

Spenat- och korvpaj

4 pers


Pajbotten:

2 dl mandelmjöl

1/2 kokosnötsmjöl

1/4 linfrö

1/4 skalade sesamfrö

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg


Fyllning:

2st korvar, gärna med mycket smak

70-80 g babyspenat

1/2 pkt fetaost

5 ägg

1 1/2 dl riven ost

Salt

Vitpeppar

Cayennepeppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en ugnsfast form. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.


Skär korven i tunna skivor, ca. 2-3mm tjocka.
Stek korven lite lätt först i en stekpanna, med lite olivolja. Lägg därefter korven i pajskalet och strö över babyspenaten.
Vispa äggen lite lätt, blanda i den rivna osten och blanda i kryddorna. Häll över äggsmeten över korven och spenaten.

In i mitten av ugnen i 15-20 minuter.


Servera med en liten sallad och en klick crème fraiche. :)


spenatkorvpaj3.JPG


spenatkorvpaj4.JPG

Rucola- & korvpaj

4 pers


Pajbotten:

2 dl mandelmjöl

½ dl skalade sesamfrö

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg


Fyllning:

400-500 gram start korv, (tjock ölkorv)
30 gram färsk rucolasallad
5st ägg
150 gram fetaost
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Oregano
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en ugnsfast form. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.


Skär korven i tunna skivor, ca. 2-3mm tjocka.
Lägg korven i pajskalet och strö över rucolasallad.
Vispa äggen, smula ner hela fetaosten och blanda i kryddorna. Ta efter eget tycke och smak. Strö över den rivna osten.

In i mitten av ugnen i 15-20 minuter.


korvpaj.JPG


korvpaj2.JPG

Pizzaomelett

1 pers


Omelett (pizzabotten):

2 ägg

2 msk mandelmjöl

1/2 fiberhusk

3 msk riven ost

Salt

Smör att steka i


Topping:

Chilisås

Stark salami

1/2 pkt mozzarella

Pizzakrydda

Rucolasallad

Vispa ihop alla ingredienser till omeletten. Lägg en klick smör i en het stekpanna. När smöret har smält, häll i smeten.

Omeletten ska bli nästan helt fast uppe på. Bred ut en klick chilisås, lägg på salamin. Skiva mozzarellan och lägg på en också och krydda med pizzakryddan. Skruva ner värmen på det lägsta och låt den få stå i några minuter, så att osten börjar smälta. Lägg sedan på rucolan och lägg över omeletten på en tallrik och njut ;)... yummi!


Broccoli- och skinkpaj

4 pers


Pajbotten:

2 ½ dl mandelmjöl

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en ugnsfast form. Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.


Fyllning:

1st bukett broccoli

400 gram skinka eller kassler

2st ägg

1 dl vispgrädde

Salt och peppar

Cayennepeppar

100 gram riven ost

Skär ner broccolin i tunna skivor och kasslern i små tärningar.

Lägg dom i pajformen.

Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Häll det över broccolin och kasslern. Toppa sedan med riven ost.

In i mitten av ugnen i 15-20 minuter.


broccolipaj.JPG

Kasslerpizza

4 pers


Pizzabotten:

6 ägg

1 ½ dl vispgrädde

2 msk fiberhusk

1 1/4 dl mandelmjöl

1/4 dl krossade linfrö

½ dl kokosnötsmjöl

150 gram riven ost

Nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa allt med en elvisp, utom den rivna osten. Denna blandar du i efteråt, med en vanlig visp eller en slickepott. Låt smeten få vila i 5-10 minuter.

Stryk sedan ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i 15 minuter.



Höj upp ugnen till 225 grader.

Sedan som topping på pizzan hade jag på chilisås, ca 400gram kassler, som jag strimlade i smala remsor, ett paket bacon, 1st paprika. Och till sist toppa med riven mozzarella och pizzakrydda.


kasslerpizza.JPG

Spenatpaj

4 pers


Pajskal:

1 ½ dl mandelmjöl

1 dl skalade sesamfrö

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en springform, (ca 24cm). Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.


Fyllning:

300g fryst bladspenat

200 g fetaost

3 ägg

Salt och peppar

1 tsk samba olek

Riven ost

Tina spenaten med lite vatten i en kastrull, låt det få koka upp. Häll sedan spenaten i en sil eller durkslag för att trycka ut så mycket vatten som möjligt.

Vispa äggen, smula ner fetaosten och tillsätt spenaten. Blanda ner samba olek, salt och peppar. Häll sedan ner fyllningen i pajskalet. Och till sist, toppa med den rivna osten. Sen in i ugnen i 25-30 minuter.


spenat_paj.JPG

Tacopaj

4 pers


Pajdeg:

3 dl mandelmjöl

½ dl skalade sesamfrö

1 msk fiberhusk

½ tsk salt

40 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa mandelmjöl med sesamfrö i en blender/mixer eller i en matberedare med knivar.

Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg.

Låt vila i kylen i ca. 30 min

Tryck ut degen i en springform, nagga botten med en gaffel och grädda skalet i ca 8 min.

Akta så att skalet inte blir bränt.


Tacofärs:

600 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk tacokryddor utan socker

1 dl vatten

2 tomater

Jalapeños

Smör att steka i

Salt


Oströra:

3 dl lagrad ost

3 dl crème fraiche

Höj ugnen till 250 grader, efter att pajdegen är gräddad. Finhacka löken och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör.

Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt. Fyll sedan skalet med färsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapeños. Blanda ihop oströran och bred på pajen och toppa med tacokrydda. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter och servera med en blandad sallad och guacamole


Min blev tyvärr lite bränd i kanterna :(

Svamp- och briepaj

4 pers


Pajbotten:

2 dl mandelmjöl

1 msk linfrö

2 msk sesamfrö

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en springform, (ca 24cm). Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.


Fylning:

500 gram champinjoner

2st schalottenlök

150-200gram brieost

Smör till stekning, (ca 25 gram)

4st ägg

½ dl vispgrädde

Riven ost

Salt och peppar

Börja att steka champinjonerna i en torr stekpanna, så att all eventuell vätska försvinner. Hacka schalottenlökarna och lägg ner i stekpannan, tillsammans med svampen. Salta och peppra efter smak.

När det börjar få färg, till sätt smöret. Låt det få smälta.

Häll sedan svampen och löken i pajskalet.

Skär sedan smala fina bitar av brieosten och lägg ovanpå svampen, så att det täcker.

Vispa ägg, grädde, salt och peppar. Häll detta över svampen och brieosten. Toppa med riven ost.

In i mitten av ugnen i 15 minuter!


Servera med en klick creme fraiche och en grönsallad.


svampbriepaj.JPG

Kalkon- och svamppizza

2 pers


Pizzabotten:

3 ägg

0,75 dl vispgrädde

0,75 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

0,25 dl kokosnötmjöl

Nypa salt

75 gram riven ost

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa allt med en elvisp, utom den rivna osten. Denna blandar du i efteråt, med en vanlig visp eller en slickepott. Låt smeten få vila i 5-10 minuter.

Stryk sedan ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i 15 minuter.


Höj nu ugnen till 225 grader.


Som topping, chilisås, som du brer ut över hela pizzabotten. Ta sen ett paket kalkonbacon, 4st champinjoner som du skivar tunt, ett paket mozzarella, som smulas över och lite riven ost till. Och till sist pizzakrydda.

Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca. 20 minuter, eller tills pizzan fått fin färg.

kalkonpizza.JPG


Zucchinipizza LCHF

4 pers


Pizzabotten:

6 ägg

1 ½ dl vispgrädde

2 msk fiberhusk

1 ½ dl mandelmjöl

½ dl kokosnötsmjöl

150 gram riven ost

Nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa allt med en elvisp, utom den rivna osten. Denna blandar du i efteråt, med en vanlig visp eller en slickepott. Låt smeten få vila i 5-10 minuter.

Stryk sedan ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i 15 minuter.


zucchinipizza.JPG


Höj ugnen till 225 grader.

Kvällens topping blev chilisås, tunt skurna skivor av zucchini som jag la ovanpå. Sen klippte jag små bitar av bacon, smulade över fetaost, vanlig riven ost och pizzakrydda. Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca. 20 minuter, eller tills pizzan har fått fin färg.... Mums!

Servera den som den är, eller med en god pizzasallad.


zucchinipizza2.JPG

Tacopizza

4 pers


Pizzabotten:

6 ägg

1 ½ dl vispgrädde

2 msk fiberhusk

1 ½ dl mandelmjöl

½ dl kokosnötsmjöl

150 gram riven ost

Nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa allt med en elvisp, utom den rivna osten. Denna blandar du i efteråt, med en vanlig visp eller en slickepott. Låt smeten få vila i 5-10 minuter.

Stryk sedan ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i 15 minuter.


Topping:

500 gram blandfärs

4st små schalottenlökar

1st grön papprika

Tacokrydda, utan glutamat och socker

Het chilisås

5-6 champinjoner

1 pkt bacon

75 gram fetaost

Riven ost

Stekt blandfärsen, löken, paprika i olivolja, blanda ner tacokrydda, (utan glutamat och socker).

Bredd ut chilisås på pizzabotten, sen på med köttfärsen. På med några champinjoner och baconet. Halvt paket fetaost och till sist riven ost.

In i ugnen i 10-15 minuter, eller tills osten har fått fin färg. Servera med en pizzasallad.


Skinkpaj med fiberskal

4 pers


Fiber pajskal:

1 ½ dl mandelmjöl

1 dl blandade fröer, ex linfrö, sesamfrö och melonkärnor

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Tryck sedan ut den i en form. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.



Fyllning:

250-300 gram rökt bog

1 bukett broccoli

1 ½ dl riven ost

½ pkt fetaost

5 ägg

Salt och peppar

Sätt in pajskalet i mitten av ugnen i 6-7 minuter. (Glöm inte att nagga skalet innan, med en gaffel, så reser sig inte skalet).

Hacka bogen till små tärningar, och skär ner broccolin till små buketter. (Gillar du inte krispig broccoli, så koka den först i några minuter).

Lägg ner bogen och broccolin i pajskalet, och smula över fetaosten.

Vispa äggen, med rivna osten, salt och peppar.

In i mitten av ugnen i 20-25 minuter!


Spenatpaj 2 :)

4 pers


Pajskalet:

2 ½ dl mandelmjöl

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser, knåda sedan ner smöret och till sist, knäck ner ägget. Knåda in ägget ordentligt. Låt degen sedan få vila i kylen i ca 30 minuter.


Fyllning:

300g fryst bladspenat

200 g fetaost

3 ägg

Salt och peppar

1 tsk samba olek

1 st mozzarella

Tina spenaten med lite vatten i en kastrull, låt det få koka upp. Häll sedan spenaten i en sil eller durkslag för att trycka ut så mycket vatten som möjligt.

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en springform, (ca 24cm). Nagga degen med en gaffel, sätt in den i mitten av ugnen i 5-7 minuter.

Vispa äggen, smula ner fetaosten och tillsätt spenaten. Blanda ner samba olek, salt och peppar. Häll sedan ner fyllningen i pajskalet. Smula eller skär bitar av mozzarellan och lägg ovanpå. Sen in i ugnen i 25-30 minuter.


spenatpajen2.JPG

Västerbottenpaj

4 pers


Pajdeg:

2 ½ dl mandelmjöl

½ dl kokosnötsmjöl

2 msk pofiber*

1 msk fiberhusk*

1 tsk salt

50 g smör

1 äg


Fyllning:

4 ägg

2 dl vispgrädde

300 g västerbottensost

Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knåda sedan i smöret, det ska bli en deg. Tillsätt sedan ägget. Låt den få vila i kylen en halvtimme. Tryck ut degen i en form. Nagga den med en gaffel, (så reser sig inte pajskalet).

In i mitten av ugnen i 5 min.

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, häll över det i pajskalet. In i ugnen igen, i ungefär 20-25 minuter.


*Dessa produkter hittar du på glutenfria hyllan.


vasterbottenpaj.JPG

Tacopaj

4 pers


Pajdeg:

2 ½ dl mandelmjöl

½ dl kokosmjöl

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

50 g smör

1 ägg


Fyllning:

400g köttfärs

6-7 st champinjoner

1 påse tacokrydda, (utan glutamat)

200 g philadelphiaost

2 dl crème fraiche

1 msk tomatpuré

Några droppar color soya

Salt och peppar, efter smak

2 st salladslökar

Smör eller kokosolja för stekning

100 g riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Knåda ner smöret, så att det blir en deg, knäck ner ägget och knåda även in det. Låt degen få stå och vila i kylen i 20-30 minuter.

Medan du väntar på degen, börja med att stek köttfärsen i smör eller kokosolja. Skär champinjonerna i skivor och blanda ner dom i köttfärsen. Låt allt få lite färg, strö sedan över tacokryddan, blanda väl.

Blanda sedan ner philadelphiaost, crème fraiche, tomatpuré, soya, salt och peppar. Hacka salladslöken, men lägg inte i den förrän precis innan röran ska ner i pajskalet.

Ta ut degen och tryck ut den i en springform, låt 2-3 cm komma upp på kanten. Sätt in den i ugnen i 5-7 minuter. Den ska bara få lite färg. Ta sedan ut den och fyll skalet med köttfärsröran, (glöm inte salladslöken). Strö över den rivna osten, sätt sedan in pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Det är osten som ska få färg.


Servera med en grönsallad och njut ;)


tacopaj2.JPG