Ostgratinerad falukorv

2-6 pers

Valfri storlek på falukorv (Valde 500 g)
Skivad ost, (jag hade 8-10 skivor till min falukorv)
Sockerfri ketchup
Senap, exempel dijon eller annan sockerifri

Tillbehör:
Ett blomkålshuvud
25 gram smör
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela blomkålen i små buketter och lägg i en kastrull med vatten och lite salt. Låt den få koka så den är helt mjuk.
Skär snitt i korven, lite mer än halvvägs ner, med ca 1,5 cm mellan varje. Tryck ner en skiva ost i varje snitt.
Spruta på lite ketchup och klicka över lite dijonsenap i valfri mängd.

Toppa med lite torkad oregano.

Stoppa in falukorven i mitten av ugnen i ca 20 min.

Häll av vattnet från blomkålen när den är mjuk. Låt den gärna få ånga av sig lite i kastrullen utan lock.
I med smöret, salt och peppar. Mixa blomkålen slät med en stavmixer.

Sen är det bara att servera när korven också klar.