Mejerifri korvstroganoff med lite extra

4 pers

500-600 g falukorv
250 g champinjoner
1 paprika (valfri färg)
1 st rödlök
500 ml kokosmjölk (använder Grants)
1,5 msk tomatpuré
1 msk oxfond
1 tsk vitlökspaste (går att byta ut mot färskpressad)
1 tsk Oreganopaste (går att byta ut mot torkad)
Salt och peppar
Smör eller olja att steka i

2 st spetskål
Olja
Flingsalt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skär spetskålen, dela den först på längden, seden delar du var halva på längden, så att det blir fyra delar per spetskål. Lägg dom i en ugnssäker form, ringla över lite olja och strö över lite flingsalt och peppar.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 min.

Skär korv i mindre lagom bitar, finhacka löken. Lägg smör eller olja i en stekpanna och lägg ner först löken för att låta den svettas lite. Lägg ner korven, hacka paprika och champinjoner i mindre bitar och lägg ner även dessa i stekpannan. Låt det få lite färg. Häll i kokosmjölken, fond, tomatpure, dom båda pasten, salta och peppra. Låt det få småputtra tills paprikan har blivit mjuk och spetskålen är färdig i ugnen.

Servera med en god sallad ;).