Mandelpanerad aubergine

4 pers

2 st mindre eller en stor aubergine
2 st ägg
Mandelmjöl för panering
Smör för stekning
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär auberginen i ca 5-7 mm tjocka skivor. Salta skivorna ordentligt och låt dom få vila i ca 10 min. Torka sedan av dom, så salt och vätska försvinner.
Kläck äggen i en djuptallrik och vispa äggen lite lätt med en gaffel. Häll ett par deciliter med mandelmjöl på en flat tallrik.
Doppa auberginen, så de blir täckta med ägg. Därefter doppar du auberginen i mandelmjölet. Vänd, så att det kommer på båda sidor. (Kan hända att det behövs fyllas på med mandelmjöl, det går åt en del).
Klicka i en stor klick smör i en het stekpanna. Ha dock inte värmen på högsta, för då blir paneringen lätt bränd.
Stek auberginen någon minut på var sida, så att de får fin gyllenbrun färg.
Ställ sedan in den stekta auberginen i ugnen i ca 10 min, så att de blir helt mjuka.
Ät dom som dom är tillsammans med en grönsallad och kanske lite sötpotatis pommes. Eller har dom som tillbehör till en köttbit.