Kycklingenchiladas

4 pers

Crêpes:
6 st ägg
2-3 dl mjölk eller vatten (börja med 2 och tunna ut om den blir för tjock)
2 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
1 nypa salt

Fyllning:
3 st kycklingfiléer
1 st valfri paperika
1 burk med ekologisk tacosås (230g)
1 pkt med tacokrydda, utan tillsatt socker/salt
Salt efter smak

Topping:
1 st hackad tomat
1,5 dl riven ost
Torkad oregano

Börja en stund innan och rör ihop smeten till crêpesen. Låt det få svälla några minuter. Häll lite smet i en het stekpanna med en klick smör, så den blir lagom stora crêpes. (Blev 7st för mig).
När de är klara alla, sätt dom åt sidan för att svalna.

Skär kycklingfiléerna i 1×1 cm stora bitar, lägg ner som i en het stekpanna med smör eller olja. Skär paprikan i lika stora bitar och lägg ner även den i stekpannan. Låt det få steka tills vätskan är nästan borta från kycklingen. Häll sedan över tacokryddan och därefter tacosåsen. Salta efter smak.

Ta sedan en crêpes och lägg i lite kyckling i och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast form. Gör likadant tills alla crêpesen är slut.
Toppa med de skurna tomaterna, den rivna osten och oregano.

Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 min.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *