Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Kött recept

Recept tips på kött!

Renskavsröra med blomkålsris

3-4 pers


2 pkt tinad renskav

1 msk tomatpuré

1 msk oxfond

1 dl chilisås

2 dl crème fraiche

1-2 krm paprikapulver

Salt och vitpeppar

Fryst eko lingon


1st blomkålshuvud

Smör

Börja med att riv blomkålshuvudet smått, så att det blir i storlek med ris. Stek det i riktigt med smör och rör ofta, så att det inte bränner vid.


Stek renköttet, så att det blir genomstekt. Tillsätt tomatpuré och oxfond. Låt det få fräsa till. Häll sedan i chilisås och crème fraiche. Krydda efter smak.

Låt det få småputtra i några minuter, tillsätt därefter lingonen, ca 1/2 dl.

Klart ;)


renskav.jpg

Järpar med mejerifri brunsås

3-4 pers


Järpar:

500g blandfärs

1st ägg

1 msk dijonsenap

3/4 msk fiberhusk (finns här)

1 msk pofiber (finns här)

1 msk Franska örter (finns här)

2 nypor flingsalt

1 krm vitpeppar


Mejerifri brunsås:

1 burk kokosmjölk (Den tjocka massan, plus 1dl från kokosvattnet) (finns här)

1 1/2 msk tomatpuré

2 msk oxfond

1 tsk kokosmjöl (finns här)

Vitpeppar

Vispa ihop ägg, dijonsenap, fiberhusk, pofiber och kryddor. När det har blivit en jämn "smet" blanda i köttfärsen. Blanda väl.

Forma runda små korvar av färsen.

Stek i riktigt med smör.


Ta ur alla järparna när de är klara. Häll sedan i kokosmjölken i stekpannan. Den tjocka massan plus 1dl av kokosvattnet.

Häll i tomatpurén, fonden och vitpeppar.

Vispa sedan ner kokosmjölet.

Låt det få småkoka i några minuter till såsen har tjocknat.


Servera tillsammans med grönsaker.

  

Tacogratäng Deluxe

4 pers


500 g blandfärs

1st rödlök

Tacokrydda, utan stärkelse, glutamat och socker

1 burk ekologisk tacosås

250 g eko keso

1 pkt eko fetaost

1 1/2 dl riven ost

2 dl eko crème fraiche

1st röd eko röd parika

Två nypor flingsalt

Vitpeppar

Smör för stekning

Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka löken och låt den svettas lite tillsammans med en klick smör. Blanda sedan ner köttfärsen och låt den få färg.

Krydda med tacokrydda efter smak, häll i lite vatten och burken med ekologisk tacosås. Låt det få steka ett par minuter till. Häll ner köttet sedan i en ugnsfast form.

Blanda keso, crème fraiche, riven ost och hackad paprika. Salta och peppra efter smak.

Täck sedan köttfärsen med röran.

Sätt in i mitten av ugnen i 20-25 minuter.


Servera tillsammans med en god sallad och lite guacamole. :)


Curry pulled pork

4 pers


1-1,2 kg fläskkarré

Flingsalt

Vitpeppar


Marinad:

3 msk tomatpuré

3 msk kalvfond

1 msk samba oelek

1 msk kinesisk soya

1 tsk koriander

1 tsk ingefära malen

1-2 msk Curry Bombay

2 nypor flingsalt

1 krm vitpeppar

½ krm cayennepeppar

1 msk olivolja


2 st rödlök

Vatten

Låt lergrytan stå täckt med vatten minst en halvtimme innan den ska sättas in i ugnen, (har du aldrig använt lergrytan, låt den stå i blöt i ett helt dygn).


Gnid in karrén med flingsalt och vitpeppar.

Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och gnid även in den på karrén. Det som blir över kan du hälla över karrén när den ligger i grytan. Skär lökarna i klyftor och lägg runt om köttet. Häll sedan upp med 2-3 centimeter med vatten runt om köttet.


Sätt in lergrytan i en kall ugn och skruva upp till 125 grader. Låt den stå i 6,5 - 7 timmar. Vänd köttet en gång efter halva tiden.


När köttet är klart, häll av vätskan i en skål så länge, (om det är mycket kvar), dra isär det med två stycken gafflar, så att det blir som trådar. Rör sedan runt ordentligt och tillsätt lite av vätskan tills det blir saftigt och gott.

Servera tillsammans med en god sallad.


curry_pulledpork.JPG


curry_pulledpork2.JPG

Pepparstek

6-8 pers


1,8-2 kilo fransyska (Jag använde kalv)

1 1/2 - 2 msk Brazilian barbeque (finns här)

1/2 dl olivolja

1 msk oxfond

1 msk kinesisk soya (glutenfri)

2 nypor flingsalt

2st rödlökar

Lägg fransyskan i en ugnssäker form, eller i ett bläck. Mal barbequekryddan i en mortel. Blanda ihop olivolja, fond, soya och kryddor.

Gnid in köttet ordentligt.

Skär rödlöken i små klyftor och sprid runt om köttet. Häll lite vatten i botten på formen.

Sätt in köttet i ugnen i 125 grader.

Köttet är klart efter 6 timmar.

Stäng av ugnen och låt den få stå kvar i eftervärmen medans du gör ordning tillbehören.


pepparstek.JPG


pepparstek2.JPG

Älgskavsdröm ;)

4 pers


2 pkt Älgskav (finns i frysdisken)

100g färska champinjoner

1 pkt tärnad bacon

2-3 dl ekologisk vispgrädde

1 msk oxfond

1 tsk samba oelek

1 msk tomatpuré

Salt och vitpeppar

1 msk balsamico

2-3 msk frysta ekologiska lingon

Smör för stekning

Stekt champinjoner, älgskav och bacontärningarna. När allt har fått lite stekyta, tillsätt resten av ingredienserna :). Låt det få små puttra i några minuter.

Servera med grönsaker. Jag stekte brysselkål med massa smör ;).


algskav.JPG


algskav2.JPG

Enchiladas a la LCHF

3-4 pers


500 gram blandfärs

1 burk krossade tomater

1 dl crème fraiche 

2 tsk samba oelek

Tacokrydda (eller blanda själv)

    - Jag använda guacamole från liveo.se

10st ägg

5 tsk fiber husk

Salt och vitpeppar

Smör för stekning.


Riven ost

1/2 burk tacosås ekologisk

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att stek köttfärsen tills den är stort sätt klar. Häll ner de krossade tomaterna i stekpannan och crème fraichen. Krydda efter smak. Låt det få småputtra på låg värme.


Gör sedan pannkakor av ägg, fiberhusk, salt och vitpeppar.

För att göra jämna lagom stora pannkakor, så ta ett ägg i taget och vispa ihop med 1/2 tsk fiberhusk, salt och vitpeppar. Stek med en klick smör. Gör så tills du ha 10st pannkakor.


Ta en pannkaka i taget, lägg en rad med köttfärs och rulla ihop och lägg dom i en ugnsfast form.

Häll över tacosåsen och toppa med riven ost.


In i ugnen i 15 min.


Servera med en sallad och en klick crème fraiche.



Tjocka revben i lergryta

4 pers


1 - 1,5 kg tjocka revben


Marinad:

3 msk tomatpuré

3 msk kalvfond

3-4 vitlöksklyftor

1 msk samba oelek

1 tsk paprikapulver

2 nypor flingsalt

1 krm vitpeppar

1 msk kinesisk soya

½ krm cayennepeppar


1 st stor rödlök

Vatten

Låt lergrytan stå täckt med vatten minst en halvtimme innan den ska sättas in i ugnen, (har du aldrig använt lergrytan, låt den stå i blöt i ett helt dygn).


Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och gnid in revbenen. Skär löken i klyftor och lägg runt om köttet. Häll sedan upp med 2-3 centimeter med vatten runt om köttet.


Sätt in lergrytan i en kall ugn och skruva upp till 125 grader. Låt den stå i 4,5-5 timmar. Vänd köttet en gång efter halva tiden.


Servera med en grönsallad och en god sås.

Ta gärna med löken också. Det blir supergod efter så lång tid i ugnen!


Kasslerbröd

3-4 pers


600g kassler

1st mellanstor purjolök

2 st hårdkokta ägg

4st ägg

250g keso

1 msk fiberhusk

3 msk kokosnötsmjöl

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 pkt mozzarella, 150g

Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka kasslern i tärningar och dela purjolöken på mitten och hacka även ner den i mindre bitar. Tärna även de hårdkokta äggen.

Vispa ihop ägg, keso, kokosnötsmjöl, fiberhusk, salt och peppar i en bunke.

Blanda i kasslern, purjolöken och det hårdkokta ägget, i brödsmeten.

Forma sedan ett bröd av "kasslerdegen" på en plåt, med bakplåtspapper.

Smula över mozzarellan på toppen av brödet.

Stoppa sedan in brödet i mitten av ugnen i ca 60min. Täck över brödet med aluminiumfolie efter halva tiden, så att det inte bränns.


Servera med en god sallad :)


kasslerbrod2.JPG


kasslerbrod3.JPG

Tacogratäng

4 pers


500 g blandfärs

1st rödlök

Tacokrydda, utan stärkelse, glutamat och socker

1/2 ekologisk tacosås

250 g keso

1 1/2 dl riven ost

1 dl crème fraiche

10-12 skivor jalapeños (tog Icas)

Två nypor flingsalt

Vitpeppar

Smör för stekning

Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka löken och låt den svettas lite tillsammans med en klick smör. Blanda sedan ner köttfärsen och låt den få färg.

Krydda med tacokrydda efter smak, häll i lite vatten och en halv burk med ekologisk tacosås. Låt det få steka ett par minuter till. Häll ner köttet sedan i en ugnsfast form.

Blanda keso, crème fraiche, riven ost och jalapeños. Salta och peppra efter smak.

Täck sedan köttfärsen med röran.

Sätt in i mitten av ugnen i 20-25 minuter.


Servera tillsammans med en god sallad och lite guacamole. :)


tacogratang2.JPG


tacogratang3.JPG

Het viltgryta med champinjoner

4 pers


2 pkt viltmästarskav (2x 240g)

250g champinjoner

2 dl crème fraiche

1 1/2 msk samba oelek

1 msk tomatpuré

1 msk kalvfond

Några droppar color soya

1 tsk timjan

Flingsalt

Vitpeppar

Smör för stekning

Börja med att rensa svampen för smuts och skiva ner dom i lagom stora bitar.

Lägg ner skivorna i en torr stekpanna och låt svampen få lite färg. Smula sedan ner viltmästarskaven och klicka i en stor klick smör. Låt det få steka färdigt.

Blanda i crème fraiche, samba oelek, tomatpuré, fond, color soya och timjan. Salta och peppra efter smak.

Låt det få småputtra i några minuter.

Servera sedan med en grönsallad, eller varför inte lite kokt blomkål.


viltgryta_het.JPG

Köttfärs- & zucchinikaka med stekt ägg

4 pers


500 gram blandfärs

1 mellanstor zucchini, riven

2 st ägg

1 msk fiberhusk

1 msk dijonsenap

2 nypor flingsalt

1 krm cayennepeppar

2 krm vitpeppar


Extra salt och vitpeppar

Smör för stekning

Ägg

Vispa ihop ägg, dijonsenap, fiberhusk och kryddor. Blanda sedan ner den rivna zucchinin (som ska vara urkramad från så mycket vätska det går) och köttfärsen. Blanda ordentligt.

Ner med en stor klick smör i en het stekpanna. Jag tog ca 25 gram. Därefter ner med köttfärsröran, tryck ut den över hela stekpannan. Skruva ner värmen några grader. Låt den få sköta sig själv en stund. Kika efter några minuter hur den ser ut. När den har fått fin färg, vänd på kakan. (Använd en stor tallrik eller bricka och lägg ovanpå stekpannan, vänd på alltihopa. Kasa ner kakan ner i stekpannan igen). Låt den få steka klart, 5-7 minuter. Krydda med lite salt och vitpeppar efter smak. Ställ därefter stekpanna med kaka åt sidan, låt den få vila.

Stek dina ägg i smör.


När dessa är klara, är det dags för servering ;)

En grönsallad med en gräddsås, eller bearnaisesås som jag valde.


kottfarskaka_3.JPG


kottfarskaka_2.JPG

Pulled beef

4-6 pers


1,5 kg högrev

Flingsalt

Vitpeppar


Marinad:

3 msk tomatpuré

3 msk kalvfond

3-4 vitlöksklyftor

1 msk samba oelek

1 tsk paprikapulver

2 nypor flingsalt

1 krm vitpeppar

1 msk kinesisk soya

½ krm cayennepeppar


1 st stor gullök

Vatten

Låt lergrytan stå täckt med vatten minst en halvtimme innan den ska sättas in i ugnen, (har du aldrig använt lergrytan, låt den stå i blöt i ett helt dygn).


Gnid in köttet med flingsalt och vitpeppar.

Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och gnid även in det på köttet. Det som blir över kan du hälla över köttet när den ligger i grytan. Skär löken i klyftor och lägg runt om köttet. Häll sedan upp med 2-3 centimeter med vatten runt om köttet.


Sätt in lergrytan i en kall ugn och skruva upp till 125 grader. Låt den stå i 6,5 - 7 timmar. Vänd köttet en gång efter halva tiden.


När köttet är klart, häll av vätskan i en skål så länge, (om det är mycket kvar), dra isär det med två stycken gafflar, så att det blir som trådar. Rör sedan runt ordentligt och tillsätt lite av vätskan tills det blir saftigt och gott.

Servera med tunnbröd, (se recept) och blandade grönsaker.



Köttfärslimpa, fylld med färskoströra

4 pers


500g blandfärs

1st ägg

1 ½ msk kalvfond

2st nypor flingsalt

1 krm vitpeppar

1 msk fiberhusk


Fyllning:

200g färskost

1 msk franska örter

50g rökt skinka, klippt i små bitar

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg, kalvfond, fiberhusk, salt och peppar. Blanda sedan i köttfärsen, blanda väl.

Platta ut köttfärsen på plastfolie, ca 1 - 1 ½ centimeter tjock.

Blanda ihop fyllningen och lägg i en rad på köttfärsen "plattan".

Tryck sedan ihop limpan försiktigt, så att fyllningen stängs inne. Lägg limpan i en ugnsfast form, med lite smörklickar i botten och med den ihop trycka sidan nedåt i formen.

Sätt in limpan i mitten av ugnen i 40-45 min.


kottfarslimpa3.JPG

Pulled pork i lergryta!

4 pers


1-1,2 kg fläskkarré

Flingsalt

Vitpeppar


Marinad:

3 msk tomatpuré

3 msk kalvfond

3-4 vitlöksklyftor

1 msk samba oelek

1 tsk paprikapulver

2 nypor flingsalt

1 krm vitpeppar

1 msk kinesisk soya

½ krm cayennepeppar


2 st rödlök

Vatten

Låt lergrytan stå täckt med vatten minst en halvtimme innan den ska sättas in i ugnen, (har du aldrig använt lergrytan, låt den stå i blöt i ett helt dygn).


Gnid in karrén med flingsalt och vitpeppar.

Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och gnid även in den på karrén. Det som blir över kan du hälla över karrén när den ligger i grytan. Skär lökarna i klyftor och lägg runt om köttet. Häll sedan upp med 2-3 centimeter med vatten runt om köttet.


Sätt in lergrytan i en kall ugn och skruva upp till 125 grader. Låt den stå i 6,5 - 7 timmar. Vänd köttet en gång efter halva tiden.


När köttet är klart, häll av vätskan i en skål så länge, (om det är mycket kvar), dra isär det med två stycken gafflar, så att det blir som trådar. Rör sedan runt ordentligt och tillsätt lite av vätskan tills det blir saftigt och gott.

Servera med tunnbröd, (se recept) och blandade grönsaker.


Så gott!



Panerad fläskschnitzel med het salsa

4 pers


4st lagom stora schnitzlar

1-2 st ägg

1-2 dl mandelmjöl

1 msk pofiber

Salt och peppar

Smör för stekning


Salsa:

3st tomater

1st gul paprika

1 msk samba oelek

Salt och peppar

Olivolja

Knäck ägget/äggen i en tallrik vispa det lite lätt med en gaffel. Lägg mandelmjöl och pofiber i en annan tallrik, blanda väl.

Ta sedan schnitzlarna och doppa dom först i ägget och därefter i mjölet.

Stek i en stor klick smör, så att de är gyllenbruna på båda sidor.


Hacka tomater och paprika till lagom stora bitar, ca 1x1cm. Häll 1 ½ msk olivolja i en liten panna, och lägg ner tomaterna och paprikan. Låt det få svettas upp, rör i mellan åt så att det inte bränns i botten. När det börjar mjukna, så blanda ner samba oelek och krydda med salt och peppar.


Servera med en grönsallad och en god bea ;)


schnitzel.JPG

Köttfärsfylld aubergine med smak av kanel

4 pers


2st medel stora auberginer

500 gram blandfärs

200 gram philadelphiaost

1 msk oxfond

1 msk tomatpuré

Några droppar color soya

1 tsk kanel

1 krm cayennepeppar

Salt

Vitpeppar

Riven ost

Smör för stekning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär auberginerna längst med, och gröp ur så mycket det går och lägg dom i en ugnsfast form, med det urgröpa uppåt.

Lägg en klick smör i en stekpanna och börja att stek köttfärsen. Skär ner bitarna av aubergine som Du har gröpt ut och lägg ner i stekpannan också, tillsammans med köttfärsen. När både aubergine och köttfärs har fått fin färg, så blanda i philadelphiaosten, tomatpurén, fonden och color soya. När det är utblandat ordentligt, blanda i kanelen och resten av kryddorna. Smaka av så att det passar för Er.

Fyll sedan auberginerna med köttfärsröran och toppa med den rivna osten.

Sätt in i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Eller tills osten har fått fin färg.


kottfarsfylld2.JPG

Fylld fläskfilé med kyckling- & baconost

2 pers


400-500 gram fläskfilé

Kyckling- & baconost med dragon (Kavli)

Flingsalt

Vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att skära av eventuella senor på fläskfilén. Gör ett långt snitt längst med filén. Men inte igenom. Fyll skåran med mjukosten. Kan variera mängd, beroende på hur stor filén är. Men ca 5-6 teskedar. Krydda filén med salt och peppar. 

Sätt in filén i mitten av ugnen i ca 25 minuter.


Servera med kokt broccoli, grönsallad och sås.


Heta fetaost biffar

4 pers


500 gram nötfärs

1 ägg

1 msk fiberhusk

1 tsk samba oelek

½ dl vispgrädde

Två nyper flingsalt

Vitpeppar

½ pkt fetaost, ca 75g

Vispa ägg, fiberhusk, sama oelek, grädde och kryddor. Blanda sedan i nötfärsen väl. Smula ner fetaosten i lagom bitar. Gör sedan lagom stora biffar. Stek i smör eller olivolja.


Jag gjorde sedan en gräddsås i samma stekpanna som biffarna stekte i. Ger mycket smak.

2dl vispgrädde, 1 msk tomatpuré, 1 msk kalvfond, color soya och lite salt om det behövs!

Låt såsen få koka upp, den är färdig när den har tjocknat till sig.


Servera sedan med blomkålsmos och en sallad.


biffar_blomkal.JPG

Stark currywok

4 pers


Börja med att strimla 4st skinkschnitzlar, stek dom sedan i en wokpanna med 1 msk kokosolja, (stekpanna med lite högre kanter går också bra). Strax innan köttet börjar få färg, tillsätt 500-600 gram wokgrönsaker med så lite kolhydrater som möjligt. När både grönsakerna och köttet har fått lite färg, häll i en burk med kokosmjölk. Krydda med 1 msk curry, 1 tsk ingefära,

1 tsk samba olek, salt och lite vitpeppar. Låt det få små puttra i några minuter. Sen är det bara att äta och njuta. Jag serverade med en liten klick crème fraiche.


thai_mat.JPG

Marinerade tjocka revben

4 pers


1kg tjocka revben

1st rödlök

2st lagerblad

1 tsk hel vitpeppar

1 tsk hel kryddpeppar

2 nypor flingsalt


Marinad:

½ dl olivolja

1 msk tomatpuré

1 msk kinesisk soya

1 msk balsamico

1 krm cayennepeppar

1 krm vitpeppar

½ tsk malen ingefära

1 nya flingsalt

Börja med att skära revbenen till lagom stora portionsbitar. Lägg dom sedan i en kastrull med vatten, så att benen täcks.

Tillsätt rödlöken, som du delar på mitten, lagerbladen och kryddorna. Låt sedan revbenen få koka i ca 30 minuter. (Kan bli någon minut plus eller minus, beroende på hur tjocka revbenen är).


Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg revbenen på ett bläck, eller en ugnsfast form, tillsammans med löken och några av vitpepparkornen. Pensla sedan benen med marinaden, så att de täcks. (Blir det lite marinad över, så kan man pensla köttet en gång till när det har tagits ut ur ugnen).

Sätt sedan in bläcket/formen i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Benen ska få fin färg.



Lägg revbenen i en annan form, och skrapa upp så mycket av saften, löken och pepparn och lägg i en liten kastrull, tillsätt 2 dl vispgrädde, 1 msk kalvfond och smaksätt med lite salt. Låt såsen få koka upp. Servera det hela med kokt blomkål och lite grönsallad. 


tjocka_revben21.JPG

Baconlindad fläskfilé

2 pers


Sätt ugnen på 225 grader

Börja med att rensa filén på senor och hinnor. Krydda den sedan med salt, peppar och cayennepeppar. Gnid in kryddorna ordentligt. Linda sedan in filén med ett paket bacon. Snurra baconskivorna runt om, så att det till sist blir som ett paket.

Toppa med lite peppar till på toppen av "paketet". Stoppa sedan in filén i mitten av ugnen i 30-40 minuter (beror lite på hur tjock filén är, skär ett snitt i mitten och kolla så att köttet inte är rosa).


baconlindad_flaskfile.JPG

Kotlett med heta wokgrönsaker

4 pers


4st fläskkotletter

600-700 gram wokgrönsaker

1 ½ dl vispgrädde

1 ½ tsk samba olek

Salt och peppar

Olivolja

Kokosolja

Stek kotletterna i olivolja och krydda efter smak.

Stek wokgrönsakerna i kokosolja, låt de får steka tills de får lite färg. Häll sedan i vispgrädde och samba olek. Krydda med salt och peppar.


Ät det som det är, eller tillsammans med en grönsallad.


kotlett_het_wokgronsaker.JPG

Glaserade revben

3-4 pers


Koka 1kg tjocka revben med 1st rödlök, 2st lagerblad och 1 tsk hel vitpeppar.

Häll upp vatten i kastrullen, så att köttet täcks. Låt sedan revbenen få koka i 30 minuter.

Lägg sedan revbenen i en långpanna.


För glasering:

Blanda 1 ½ dl honung, 1 dl olivolja, 1 tsk soya, 1 ½ tsk flingsalt och ½ tsk malen ingefära. Rör ihop ordentligt.

Pensla revbenen, runt om. Sätt in långpannan i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter. Ta ut revbenen efter halva tiden och pensla dom med glaseringen en gång till.


revben.JPG

Köttfärs- och sparrisröra

4 pers


Börja att stek 500gram köttfärs i smör, innan det börjar ta färg, häll ner hackad sparris, 1,5-2 cm långa bitar. Låt det få steka tills det har fått färg. Blanda sedan ner en burk med tacosås,(leta upp en med så lågt kolhydratinnehålls som möjligt), sen 1 msk tomatpuré 1,5 msk turkisk yoghurt eller crème fraiche, 1 tsk samba olek, salt och vitpeppar.

Låt det få puttra ihop en stund. Servera det hela med en grönsallad.

kottfars_sparrisrora.JPG

Baconburgare

4st


Vispa ihop ett ägg, 2 tsk fiberhusk, 1 ½ dijonsenap, 1 tsk samba olek, flingsalt och vitpeppar.

Blanda sedan ner 500 gram  blandfärs. Blanda väl.

Gör sedan biffar, jag gjorde rätt stora, så det blev fyra stycken, och en liten ;)

Stek dom i olivolja eller smör. När de är klara, så stek ett paket bacon.


Till detta serverade jag grönsallad och en sås på, 1 dl turkisk yoghurt, 3/4 dl majonnäs och 2 msk chilisås, krydda med örtagårdskrydda efter smak.

Toppade med lite riven ost!

baconburgare.JPG

Fläskfilé i form

4 pers


900-1000 gram fläskfilé

1st paprika (valfri färg)

½ purjolök

2-3st schalottenlökar

2 dl crème fraiche

2 dl vispgrädde

2 msk tomatpuré

1 ½ tsk samba olek

½ - 1 tsk curry

1 tsk paprikapulver

Salt och vitpeppar

Riven ost

Smör eller olivolja för stekning

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med göra filéerna fina från hinnor.

Skär sedan ½-1 cm tjocka skivor. Som Du sedan bankar ut, så att de blir riktigt platta.

Stek skivorna i smör eller olivolja, så att de är färdiga. Lägg dom i en ugnsfast form.

Hacka paprika, purjolök och schalottenlöken i mindre bitar. Stek och låt få lite yta.

Blanda ihop, crème fraiche, grädde, tomatpuré, samba olek, och kryddorna. Häll ner det i stekpannan tillsammans med paprikan och löken. Låt det få små puttra i några minuter. Häll sedan över det på fläskfilén. Toppa med riven ost.

In i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Servera med en grönsallad.


flaskfile_iform.JPG

Älgwrap

2 pers


Wrap:

6 ägg

8 msk vispgrädde

2 msk fiberhusk

Salt & peppar

Smör till stekning


Fyllning:

2 pkt älgskav

Lite ruccola

Gurka

Riven ost


Vitlöksås:

3 msk crème fraiche

1 ½ msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

Börja att stek älgskaven i lite smör, salta och peppra.

Vispa alla ingredienser till wrapen i en bunke.

Lägg en klick smör i stekpannan, när är smält, häll i hälften av smeten i pannan.

Wrapen är klar när den inte är "blöt" på ovansidan längre.

Lägg wrapen på en tallrik när den är klar.

Blanda ingredienserna till såsen.


Lägg ruccola, gurka och älgskav på wrapen. Ringla över lite sås och toppa med riven ost!


algwrap.JPG

Stark currywok

4 pers


500 gram fläskkött

500 gram wokgrönsaker

1 burk bambuskott

1 dl vatten

1 burk kokosmjölk

2 tsk samba olek

Curry

Ingefära

Koriander

Salt

Vitpeppar

Kokosolja för stekning

Skär fläskköttet i små bitar. Stek i kokosolja.

När det har börjat få lite färg, häll i wokgrönsakerna och bambuskotten. Låt det få steka en stund.

Häll sedan i kokosmjölken, vatten, samba olek och alla kryddorna. Krydda själv efter smak. Jag gjorde det väldigt starkt ;)


Jag serverade med lite fetaost!


currywok2.JPG

Köttfärsfylld aubergine, med smak av kanel

4 pers


2 st lagom stora auberginer

500 gram blandfärs

2 dl Smetana

1 msk tomatpuré

Color soya

Kanel

Salt och peppar

Cayennepeppar

Riven ost

Klick smör för stekning

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att bryn köttfärsen i smöret, dela auberginerna på mitten och gröp ur den och hacka det till mindre bitar och blanda ner i köttfärsen. Halvorna sätts in i ugnen medan köttfärsen steks.

När köttet och auberginen har fått färg, blanda i Smetana, kryddorna, tomatpurén och några droppar color soya.

Ta ut dom urgröpta auberginerna och fyll dom med köttfärsröran, toppa med riven ost.

Sätt in dom i ugnen igen i 15-20 minuter.


Servera med en klick crème fraiche och en grönsallad.


kottfarsfylld_aubergine_2.JPG

Oxstek i gjutjärnsgryta

4 pers


Ta en oxstek (ex. fransyska) ca 1,5 kilo. Krydda steken runt om med salt och svartpeppar. Bryn den på alla sidor i smör, antingen i en stekpanna, eller direkt i gjutjärnsgrytan, (det valde jag), häll sedan i vatten, så att bara 2-3 cm sticker upp av köttet. Häll sedan i 1 1/2 msk oxfond, några droppar color soya. Skär ner 2-3 morötter och 5-6 hela små schalottenlökar. Krydda med hela vitpeppar korn, hel kryddpeppar, flingsalt och 2-3 lagerblad. Låt det få koka i 1,5 - 2 timmar beroende på hur stor steken är och hur du vill ha köttet (men vänd på köttbiten efter halva tiden).

Jag vill ha mitt genomstekt.  Så då blir det bra när det är ca 80-85 grader.


oxstek.JPG


När steken är klar, så låt det få vila i 10 minuter inpackad i aluminiumfolie. Gör sedan sås på fonden som köttet har kokat i. Ta ca 1 1/2 dl av fonden i en ny panna, 2 dl vispgrädde, 1 msk tomatpuré, några droppar color soya, 1/2 msk oxfond. Låt det gå koka ner till hälften.


oxstek_tallrik.JPG

Mini lammköttbullar

4 pers


500 gram lammfärs

1 ägg

2 tsk fiberhusk

1 dl smetana (går lika bra med grädde)

Två nypor flingsalt

Svartpeppar

½ tsk spiskummin

1 tsk oregano

Cayennepeppar (efter smak)

Smör för stekning


Sås:

2 ½ dl vispgrädde

1 msk tomatpuré

1 msk kalvfond

Några droppar color soya

Salt och svartpeppar

Vispa ägget tillsammans med fiberhusken. Blanda sedan ner smetana och alla kryddor. (Snåla inte med kryddor, de försvinner sen i stekningen).

Knåda i lammfärsen, och rulla små köttbullar.

Stek dom i en stor klick smör.

Lägg dom åt sidan när de är färdigstekta.

Vispa ihop alla ingredienserna till såsen. Häll ner det i stekpannan, som köttbullarna stektes i. Låt såsen få småputtra en liten stund, så att den tjocknar lite. Lägg sedan i lammköttbullarna, så att de suger åt sig lite av såsen. Sen är det klart ;)


mini_kottbullar.JPG

Fläskpannkaka

4 pers


Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa 8st ägg och 1 ½ dl vispgrädde. Blanda i 1 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk, 100g riven ost, salt och peppar. Låt smeten få stå och vila i 10 minuter.

Stek två paket bacon, eller bacon tärningar så att det får lite yta.  Häll sedan ner baconet i äggsmeten. Smörj en ugnsfast form med smör. Häll ner smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Eller tills pannkakan har fått fin färg.

Servera med ekologiska lingon.


flaskpannkaka2.JPG

Fläskytterfilé med svamptäcke

4 pers


Sätt ugnen på 225 grader.

Börja att skär tunna skivor av fläskytterfilén, (går bra med fläskfilé också). Försök att trycka ut dom lite, eller banka med en "kötthammare". Stek dom färdiga i smör eller olivolja. Salta och peppra dom. Lägg dom sedan i en ugnsfast form.

Hacka ner 500gram champinjoner, stek dom i en torr stekpanna. Ta sedan en lite kastrull och vispa ihop 2,5 dl vispgrädde, 1 dl crème fraiche, 1 msk kalv eller oxfond och några droppar color soya. Låt såsen få koka upp, krydda med salt, svartpeppar och timjan. När den har fått koka i några minuter, så blanda ner champinjonerna. Häll detta sedan över köttet.
Servera detta med en grönsallad. Vill man att det ska bli matigare, så servera blomkålsris till.

flaskytterfile_svamptacke.JPG

Mozzarella färsbiffar

4 pers


Börja med att vispa ett ägg, 1 msk fiberhusk, 1/3 dl mandelmjöl och 2 msk vispgrädde. Blanda sedan ner 500g blandfärs. Skär en mozzarella i lagom stora bitar, så att de får plats i en biff. (Jag råkade göra förstora biffar, så det tog ett tag att få dom färdiga). Ta lite färs och stoppa en mozzarellabit i mitten och täck sedan över och forma till en biff. Stek biffarna i smör eller olivolja.


fyllda_biffar.JPG

Färsfylld zucchini

4 pers


2 zucchini

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Olivolja eller smör att steka i

2msk tomatpuré

3msk vispgrädde

salt och peppar

2dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela båda zucchinin rätt över. Gröp ur dem och placera dom i en ugnsfast form. Sätt sedan in dom i ugnen, så de hinner bli mjuka.

2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olivolja och tillsätt färsen.

3. När färsen börjar bli klar, tillsätt tomatpurén och vispgrädden. Peppra och salta efter smak.

4. Ta ut zucchinin när färsen är klar, fyll zucchinin med röran. Toppa med osten. Sätt tillbaka formen i ugnen, den är klar efter 10-15 min. Osten ska få lite färg.

5. Servera med cremé fraiche och en grönsallad.


farsfylld_zucchini.JPG

Wrap med skinka

2pers


Wrap:

6ägg

8msk vispgrädde

2msk fiberhusk

salt och peppar

smör till stekning


Fyllning:

8st skivor kokt eller rökt skinka

4st gröna sparrisar

1/3 grön paprika

4st små cocktailtomater

1st salladslök

1st liten avokado

Cremé fraiche

1. Vispa alla ingredienser till wrapen i en bunke

2. Lägg en klick smör i stekpannan, när det har smält, häll i hälften av smeten i pannan

3. Wrapen är klar när den inte är "blöt" på ovansidan längre. (Man får sänka värmen lite, så att den inte bränns)

4. Lägg wrapen på en tallrik när den är klar

5. Hacka alla ingredienser till fyllningen

6. Fördela fyllningen på de två wrapen

7. Klicka sedan över lite créme fraiche

8. Klar för att äta... mums!


skinkwrap.JPG

Baconlindad fläskytterfilé med lök- och zucchinipytt

4 pers


Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda en god marinad. Jag tog olivolja 1/2 dl med en grekisk marinadkrydda. Skär några snitt i fläskytterfilén (ca 600g) och lägg det i marinaden. Försök att få in lite i snitten. Ta sedan ett paket bacon (140g) och linda in hela ytterfilén. Lägg den i en ugnsfast form och tryck i en ugnstermometer.

In i mitten av ugnen. Ytterfilén är klar när den har kommit upp i 72 grader.



Till ytterfilén serverade jag en lök- och zucchinipytt.

Jag hackade ner löken och skar tärningar av zucchinin. Börja med att stek löken i en klick smör, ska få lite färg. Häll sedan även i zucchinin. Låt det få steka tills zucchinin har blivit mjuk. Krydda efter smak. Jag valde salt, vitpeppar och samba olek, (har hittat samba olek i kryddform). Valde att göra den lite stark.

När ytterfilén är klar, så ta några skedar av saften som har släppts från baconen och köttet och häll över zucchinipytten. Ger en god smak. Eller gör en gräddsås av det.


flaskytterfile3.JPG

Köttfärsfylld paprika

4 pers


500 g köttfärs

4 st paprikor (valde grön)

1 pkt bacon (140g)

2 dl crème fraiche

1 msk kalvfond

1 msk tomatpuré

En bit Castello golden (Går bra med vanlig brie också)

Riven ost

Salt och peppar

Oregano

Lite samba olek

Kokos olja för stekning

Sätt ugnen på 225 grader.

Bryn köttfärs och bacon. (Jag klippte ner baconen i köttfärsen och stekte det samtidigt).

Tillsätt crème fraiche, fond, tomatpuré och krydda efter smak.

Skär av toppen på paprikorna och gröp ur kärnhuset. Skär sedan av en liten bit av botten, så att de kan stå rakt. Fyll dom med köttfärsröran och lägg ett par skivor brieost på toppen. Ta sedan en nypa riven ost ovan på brieosten.

Sätt sedan in formen med paprikorna i ugnen i 30 minuter.


Servera med grönsallad och crème fraiche eller bearnaise.


fylld_paprika2.JPG

Fläskfilégratäng

4 pers


500g fläskfilé eller ytterfilé

½ purjolök

1 st grön paprika

1 rödlök

1 ½ dl vispgrädde

2 dl crème fraiche

½-1 tsk curry

1 tsk paprikapulver

1 tsk samba olek

Salt och peppar

Riven ost

Smör eller olivolja

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär filén i smala skivor. Stek skivorna i smör eller olivolja. Lägg dom i en ugnsfast form, efterhand de blir klara.

Hacka ner rödlöken, purjolöken och paprikan. Stek detta i samma stekpanna som filén.

När det har blivit mjukt, blanda ihop vispgrädde, crème fraiche, curry, paprikapulver, samba olek, salt och peppar. Häll detta över löken och paprika i stekpannan. Låt det få små puttra i några minuter. Häll sedan detta över fläskfilén. Strö sedan över lite riven ost.

Sätt sedan in formen i mitten av ugnen i 20 minuter.


Servera detta tillsammans med en grönsallad!


flaskfile_i_form.JPG

Köttfärssås med spenat

4 pers


Bryn 500 gram köttfärs, tillsätt ett paket färskost med smak av vitlök och örter, (200g) och 1 burk krossade tomater, (400g). Salta och peppra efter smak. Jag tog även i en klick samba olek, för jag gillar lite hetta. Men det är inget tvunget. När köttfärssåsen är klar, tillsätt en påse med babyspenat, (65g).


Jag serverade med stekt grön sparris och fetaost, mums! :)


kottfars_spenat.JPG

Schnitzel- och grönsakswook

4 pers


Tog 500g schnitzel, 500g av wokgrönsaker, (ta den med minst kolhydrater), den jag tog hade 4,5/100g. Skär ner schnitzeln i mindre bitar, stek den i kokosolja extra virgin, (ger god kokossmak). Ner med wokgrönsakerna. Stek tills allt börjar få lite färg. Ta en burk med crème fraiche (2dl), 1 tsk samba oelek, curry, salt och peppar. Krydda själv efter smak, det är så olika hur mycket curry man vill ha. Jag har rätt mycket i för jag älskar curry :).

Sen hade jag ingen kokosmjölk, så jag strödde i 2 msk kokosflingor. Så det gav lite kokossmak. Men vill man ha mer kokossmak, så skippa crème fraichen och ta en burk kokosmjölk istället.

Lägg upp och njut ;D


LCHF-Tacogratäng

4 pers


500g köttfärs

200g philadelphiaost

3 dl crème fraiche

1 paprika (valfri färg)

Tacokrydda, utan glutamat

1 rödlök

4 dl riven ost

Olivolja eller kokosolja för stekning

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek köttfärsen. När det börjar bli klar, blanda i tacokryddan. Hacka paprikan och blanda ner i köttfärsen.

Blanda philadelphiaosten och crème fraichen, bred sedan ut det i en ugnsfast form.

Skär lökringar och lägg ovanpå philadelphia/fraicheröran. På med köttfärsen och strö över den rivna osten.

In i ugnen i 20 minuter eller tills osten har fått färg.


Servera med en sallad och guacalome :)


Guacamole: 2st mogna avokados, 2st vitlöksklyftor, saft från en lime, 1dl gräddfil eller crème fraiche och cayennepeppar. Mosa eller mixa ihop allt i en skål.


tacogratang.JPG

Dansk fläskestek

4 pers


Sätt ugnen på 200 grader, fyllt en form med ca 2 cm vatten, häll i 2 msk köttfond och 2 lagerblad. Gnid svålen väl med flingsalt. Lägg steken i formen. In i mitten av ugnen i 1,5-2 h, (beror på hur tjock steken är). När steken är 65 grader, öppna och kolla om svålen är hård. Om den inte är knaprig, höj graderna till 250 tills köttet är 70 grader, då är det klart!

Servera med brunsås, stek lök och grön sparris.


flaskestek.JPG

Pannbiff med stekt lök

4 pers


500g blandfärs

1 ägg

1 msk fiberhusk

1 rödlök

Salt och peppar

kokosolja för stekning


1-2 st rödlökar för stekning


Brunsås:

2 dl vispgrädde

1 msk tomatpuré

1 msk kalvfond

Några droppar color soya

Salt och peppar

1. Hacka löken fint.

2. Blanda ägg, fiberhusk, salt och peppar väl. Häll i löken och köttfärsen. Forma sedan små biffar.

3. Stek dom sedan i kokosoljan.

4. Skär den andra löken i ringar, stek även den i lite olja, så att den får en fin gyllenbrun stekyta, den ska blir lite mjuk.

5. Ta sedan den stekpannan ni har stekt i och häll i vispgrädden, tomatpurén, fonden soya. Låt den få koka upp, salta och peppra efter smak. Klart !


Servera med en grönsallad, eller varför inte lite kokt blomkål. Jag hade lite coleslaw över sen vi grillade hos våra vänner igår, och det blev faktiskt ett ganska gott tillbehör :).


pannbiff.JPG

Stekt sidfläsk med stek lök

4 pers


8st skivor sidfläsk

2st broccoli

3-4 dl vispgrädde

1msk tomatpuré

1 ½ msk kalvfond

Några droppar color soya

Salt och peppar

1 st skivad rödlök

1. Stek fläsket knaprigt, salt och peppra efter smak.

2. Koka broccolin i små buketter med saltat vatten.

3. När fläsket är klart, stek löken i samma stekpanna.

4. Ta upp löken när den är klar och häll i vispgrädden, tomatpurén, fonden, soyan, salta och peppra efter smak. Låt den få koka några minuter så att den blir tjock. Klart!


sidflask.JPG

Het biff med halloumi- och pumpafrösallad

4 pers


500g köttfärs

1 ägg

1 msk fiberhusk

2 tsk samba olek

Salt och peppar

Olivolja för stekning


1st halloumi (150g)

2 nävar ruccola

½ gurka

½ bunt grön sparris

2-3 msk pumpafrön


Chili bea ;)

1. Blanda ägget med fiberhusken väl i en bunke. Tillsätt samba olek, salt och peppar. Rör runt. Smula sedan ner köttfärsen i bunken, blanda det väl en gaffel eller med händerna.

2. Forma sedan biffar av köttfärssmeten. Och stek dom i olivolja på ett grillstekjärn. (Eller grilla dom på en riktigt grill, ännu bättre)!

3. Tärna halloumin, stek den lite smått knaprig i lite olivolja. Den ska få en gyllene brun yta.

4. Hacka gurka, sparris och blanda ner ruccolan, allt i en skål. Strö över pumpafröna.

5. Lägg sedan halloumin över salladen. Klart!


Servera med en riktigt god bea, jag valde med chilismak, för det extra lilla stinget! Mums!


het_biff.JPG

Grillad kotlett med aubergineröra

4 pers


4 st kotletter

Grillkrydda, utan glutamat


2 st auberginer

1 burk krossade tomater (400g)

1 tsk kanel

1-2 vitölksklyftor

Salt och peppar

Riven ost

Olivolja

1. Gnugga in kotletterna med grillkryddan.

2. Tärna auberginerna i ca 1 centimeter stora bitar.

3. Lägg köttet på grillen.

Börja steka auberginen i lite olivolja, låt den få lite färg och mjuk.

4. Ta av auberginen och lägg den på en tallrik eller fat och mosa den lite med en rotfruktspress.

5. Häll i lite olivolja igen i stekpannan och pressa ner vitlöken. Låt den få steka så den får lite färg, ta sedan auberginen och häll ner den också. Salta och peppra. Ner med krossade tomater och kanelen. Låt det få puttra lite.

6. Lägg det i små format, eller allt i en stor form och häll lite riven ost på. In i ugnen på 225 grader tills osten har fått lite färg. Klart


Servera med crème fraiche med fetaost, (så att det blir en röra) och en grönsallad.


kotlett_aubergine.JPG

LCHF-Köttfärsgratäng

4 pers


500g köttfärs

1 lök

1 pkt färdig tärnad bacon, 125g

1 pkt philadelphiaost 200g

1 dl crème fraiche

2 msk tomatpuré

1 msk kalvfond

1 tsk samba olek

Vispgrädde

1st blomkålshuvud

1st broccoli

Riven ost

Salt och peppar

Kokosolja

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skölj och bryt ner blomkålen och broccolin i små buketter och lägg det i en kastrull med saltat vatten. Koka till den helt mjuk.

3. Hacka ner löken och baconen och fräsen den i kokosoljan. Tillsätt köttfärsen. Låt det få lite färg.

4. Ner med philadelphiaost, crème fraiche, tomatpuré, kalvfond, samba olek, salt och peppra. Blir det tjockt, häll i lite vispgrädde för att tunna ut köttfärsröran.

5. Gör nu blomkåls/broccolimosen, vispa med en elvisp så att det blir lite mosliknande, tillsätt lite grädde i taget så det blir en bra konsistens. Salt och peppra efter smak.

6. Lägg köttfärsen i mitten på en ugnsfast form, Klicka sedan ut moset runt om köttfärsen. På med lite riven ost.

7. In i ugnen i ca 25 min. Osten ska få färg.


Servera med en grönsallad, mums! 


kottfarsgratang.JPG

Fläskpannkaka

4 pers


8 ägg

100g riven ost

1,5 dl vispgrädde

1 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

2 pkt strimlad bacon

Salt och peppar

Smör

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa äggen och tillsätt grädden. Blanda ner mandelmjöl, ost, fiberhusk, salt och peppar. Låt smeten vila i ca 10 min.

3. Stek baconet, så att det får lite yta. Häll sedan ner baconet i äggsmeten.

4. Smörj en ugnsfast form med smöret. Häll ner smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 30 min. Eller tills pannkakan har fått fin färg.


Servera med rårörda lingon. (Brukar ta frysta lingon och droppa över några droppar med stevia och röra om, låt dom tina lite).


flaskpannkaka.JPG

LCHF-Kålpudding

4 pers


0,75kg vitkål

Olivolja eller smör till stekning

500g köttfärs

1,5 dl vispgrädde

1st ägg

125g philadelphiaost

1 tsk vitlökspulver eller lökpulver

1 msk flingsalt med örter (rosmarin, oregano, mejram och timjam) eller örtsalt

Vitpeppar

1,5 msk  kalvfond

2,5 dl vatten


Sås:

1,5 dl spad från kålpuddingen

2 dl vispgrädde

color soya, salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att hacka ner vitkålen i mindre bitar. Stek den sedan i smör eller olivolja. Den ska bli mjuk och få lite färg.

2. Blanda köttfärs, grädde, ägg och philadelphiaost. Tillsätt sedan lökpulver, örtsalt och vitpeppar.

3. Blanda sedan köttfärssmeten med den stekta vitkålen. Lägg allt i en ugnsfast form.

Koka upp vattnet med fonden och häll över kålpuddingen.

4. Sätt in formen i ugnen i 45 min. Ta ut den efter 30 min och häll av spadet.

5. Gör sedan såsen. Ska koka 5-10 min. Klart!


Servera kålpuddingen med såsen och osockrade lingon. (Jag tog fram frysta lingon 10 min innan middagen. Blir kallt, syrligt och gott till den varma kålpuddingen). Mums!


kalpudding.JPG

LCHF Lasagne med zucchini, med sting

4 pers


500g köttfärs

1 gul lök

1st burk krossade tomater

1½ vispgrädde

1st stor zucchini

2 tsk samba olek

1 msk klav eller oxfond

Oregano

Salt och peppar

1½ dl riven ost

1. Hyvla zucchinin med en osthyvel, eller skär med en kniv tunt. Salta sedan zucchinin så att vattnet dras ut.

2. Medan du väntar på zucchinin, hacka löken och fräs den i olivolja. Smula ner köttfärsen också. När köttfärsen har fått färg och är klar, så tillsätt krossade tomater, samba olek, oregano, salt och peppar.

3. Smörj en ugnsform och lägg ett lager zucchini, varva sedan med köttfärs och zucchini. Häll över grädden och täck med riven ost.

4. In i ugnen i 30min. Osten ska få färg. Klart


Servera med vitkålssallad (Pizzasallad).


lasagne.JPG