Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Korv recept

Recept tips på korvrätter!

Broccoli- & stark korv gratäng

4 pers


400g broccoli

200g super stark korv

250g kabanoss korv

1st valfri paprika

300-350g keso

1 dl vispgrädde

4 ägg

Salt och peppar

150g fetaost

100g riven ost

Sätt ugnen på 200grader.

Bryt ner broccolin till små buketter, låt den få koka upp i lättsaltat vatten, så att den mjuknar lite grann.

Häll sedan ner broccolin i en ugnsfast form.

Vispa ägg och grädde, blanda i keso, salt och peppar.

Skiva ner korven och paprikan, lägg dessa sedan över broccolin. Häll över ägg/keso smeten. Smula över fetaosten och häll sedan över den rivna osten.

In i ugnen i 30-40 minuter. Smeten ska bli fast.


Servera med en grön sallad :)


gratang2.JPG

Korv med fetaost och hemmagjord surkål

4 pers


2 pkt stark korv, (ta med hög kötthalt) ca 460g

150g fetaost

En nypa örter

½ vitkåls huvud

Vit balsamvinäger

Olivolja

1. Sätt ugnen på 225grader. Skär korven på längden, men inte enda ner. Fyll den med fetaost. Bara att trycka ner. Krydda med lite olika örtkryddor. Så in i ugnen i 20-25 min.

2. Medan korven är i ugnen, så hacka ner vitkålen i mindre bitar. Häll en skvätt olivolja i en stekpanna, och sen ner med vitkålen. Stek den tills den börjar få lite färg. (Gillar när det krispiga är kvar). När den är klar, så droppa lite balsamvinäger över vitkålen och rör om. (Så gör jag en snabb surkål). Klart!


Servera med en grönsallad och lite fransk senap.


korv_surkal.JPG

Kött- och korvgryta

4 pers


500gram fläskkött (Jag tog grytbitar)

1pkt stark korv (3st tjocka korvar)

½ purjolök

1 bunt sparris

2dl vispgrädde

1dl turkisk yoghurt

2msk tomatpuré

Salt, peppar och samba olek

Några droppar color soya

Olivolja

1. Skär ner köttet i små bitar och hacka purjolöken. Bryn köttet och purjolöken i olivolja.

2. Skär även ner korven i mindre bitar, lägg ner det också i stekpannan när köttet börjar bli klart.

3. Strimla sparrisen fint och häll ner dom också i stekpannan.

4. När det har fått lite stekyta och köttet är klart, tillsätt vispgrädde, turkiskt yoghurt och tomatpuré. Krydda efter smak. (Jag brukar ta rätt mycket samba olek, för jag gillar starkt).

Ta sedan några droppar av color soya.

Klart!


Kan serveras med en grönsallad eller piffa till det med blomkålsris!


kott_korvrora.JPG

Korv- och äggröra

4 pers


Hacka och stek 2 pkt med korvar, (gärna 85-90% kötthalt), i smör eller olivolja, skär sedan ner, eller klipp broccolin i småbitar och blanda ner bland korvbitarna. Låt det få lite stekyta. Vispa sedan ihop 3st ägg med 2 msk keso, 1 tsk samba olek, salt och peppar. Häll ner detta i stekpannan över korven och broccolin. Rör om tills äggen har blivit fast. Klart!

Servera med en klick crème fraiche!


korv_aggrora.JPG

Het korvstroganoff

4 pers


Hackade ner två sorters heta korvar (500-600g), en rökig med chilismak och en Scan korv som hette Tellicherry pepper. Sedan hackade jag en lök, som jag började steka i kokosolja. När den har fått färg, släng ner en burk med champinjoner, (godast med färska, men ikväll fick det bli på burk). Sedan åkte korven i. När även korven har fått lite yta, så häll i 2-3dl vispgrädde, 2 msk tomatpuré, 1 msk kalvfond, några droppar color soya. Salta och peppra efter smak. Servera gärna med blomkålsris. Men jag valde att bara koka lite broccoli. Hoppas att det ska smaka :)


korvstroganoff.JPG

Broccoli-/stark korvgratäng

4 pers


400g broccoli

3-4 stark ölkorv, ca 250g (Rakebajsare)

1st valfri paprika

300-350g keso

1 dl vispgrädde

4 ägg

Salt och peppar

150g fetaost

100g riven ost

Sätt ugnen på 200grader.

Bryt ner broccolin till små buketter, låt den få koka upp i lättsaltat vatten, så att den mjuknar lite grann.

Häll sedan ner broccolin i en ugnsfast form.

Vispa ägg och grädde, blanda i keso, salt och peppar.

Skiva ner korven och paprikan, lägg dessa sedan över broccolin. Häll över ägg/keso smeten. Smula över fetaosten och häll sedan över den rivna osten.

In i ugnen i 30-40 minuter. Smeten ska bli fast.


Servera med en grön sallad :)


korvgratang.JPG


LCHF-korvwrap

2 pers


Wrap:

6 ägg

8msk vispgrädde

2msk fiberhhusk

salt och peppar

smör för stekning


Fyllning:

3st smala starka korvar (Hög kötthalt)

4st grön sparris

1/4 gurka

2 nävar ruccola

4st cocktail tomater

2st små salladslökar

Liten bit feta ost, ca 1/4

Riven ost

Créme fraiche

1. Vispa alla ingredienser till wrapen i en bunke

2. Lägg en klick smör i stekpannan, när det har smält, häll i hälften av smeten i pannan

3. Wrapen är klar när den inte är "blöt" på ovansidan längre. (Man får sänka värmen lite, så att den inte bränns). Hacka korven i smala skivor och stek den i en annan stekpanna.

4. När wrapen är klar, lägg den på en tallrik.

5. Hacka alla ingredienser till fyllningen

6. Fördela fyllningen på de två wrapen + korven när den är färdig stekt.

7. Strö över lite riven ost och fetaost. Klicka sedan över lite créme fraiche

8. Klar för att äta... mums!


korvwrap.JPG