Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Godsaker recept

Recepttips på godsaker!

Vispade äggulor

Världens enklaste dessert. Det enda du behöver är en skål och en elvisp!


Välj själv antal äggulor du vill ha. Jag gjorde på fem äggulor, 1 tsk sukrin+ och 1-2 krm vaniljpulver. Sedan är det bara att sätta igång att vispa. Det tar några minuter innan det är klar. Det ska vispas så att det blir hårt och fluffigt. Gulorna ska bli ljusgula i färgen. När det blir spår efter visparna i smeten är det klart.

Ät som det är. Eller varför inte äta det tillsammans med några bär. Har aldrig provat det själv. Men kan tänka mig att det är väldigt gott ihop!


vispat_agg.JPG

Pannkakspuckar

2 pers


3 ägg

1 ½ dl mandelmjöl

1 tsk fiberhusk

2 msk kokosnötsmjöl

Kanel

Vaniljpulver

Smör för stekning

Vispa ihop alla ingredienser i en bunke/skål och krydda med kanel och vaniljpulver efter smak.

Dags att börja steka, ta en klick smör i en stekpanna och klicka ut lagom stora "puckar". Blir 6-7 st. Låt dom få steka några minuter på varje sida. Ska få en gyllenbrun fin färg.


Servera med vispad kokosgrädde med vaniljpulver och hallonsylt.


(Kokosgrädde får du av en burk kokosmjölk. Men använd endast den fasta massan. Inte vätskan. Vispa med elvisp tillsammans med vaniljpulver.

Hallonsylt gör jag på frysta hallon som jag lägger i en liten kastrull, som jag värmer lite lätt, samtidigt som jag mosar med en sked. Blanda i liten skvätt vispgrädde och vaniljpulver).


pannkakspuck.JPG

LCHF-pannkakor

2 pers


Pannkakssmet:

4st ägg

½ dl mandelmjöl

1 msk kokosnötsmjöl

1 tsk fiberhusk

1 dl mjölk

½ dl vispgrädde

kanel

salt

vaniljpulver

Smör för stekning


Sylt:

60-70gram frysta hallon

1-1 ½ msk vispgrädde

vaniljpulver

Vispa ihop alla ingredienser, krydda efter egen smak.

Stek i smör, jag valde att steka på båda sidorna. Pannkakan blir lite krispigare då, som jag tycker är gott.


Sylten:

Lägg hallonen i en liten kastrull med vispgrädden och vaniljpulvret. Värm upp på spisen, rör och mosa till hallonen.

Den är klar när allt är mosat och när den börjar puttra. Sätt den åt sidan.


Servera med vispad kokosgrädde med vaniljpulver.


pannkakor2.JPG



hallonsas.JPG

Plättar

14st små


Smeten gjorde jag på 3 ägg, 125 gram keso, 2 msk vispgrädde, 2 tsk fiberhusk, ½ krm vaniljpulver. Sen vispade jag ihop allt med en stavmixer, så att det blev en len smet.

Stekte dom i smör på ett plättjärn.


Kesoplättarna serverade jag med vispad grädde, smaksatt med vaniljpulver och lite kanel.

Blev riktigt gott. Det var första gången jag provade kanel i grädde. Rekommenderar det varmt om Ni inte redan har testat :).


kesoplattar3.JPG

Pannkaka med vaniljkeso

1 pers


2 ägg

2 msk vispgrädde

2 tsk fiberhusk

Vaniljpulver

Kardemumma

Kanel

1 msk kokosolja


1 dl keso 4%

Vaniljpulver

Stevia eller sukrin, (kan uteslutas)

Vispa ihop ägg och vispgrädde. Tillsätt fiberhusk. Ta vaniljpulver, kardemumma och kanel efter smak. Vispa väl.

Klicka i kokosoljan i stekpannan. Ner den är tillräckligt varm, häll i pannkakssmeten.

Stek några minuter på varje sida, tills den är klar.

Blanda keso, vaniljpulver och stevia/sukrin.

Lägg pannkakan på en tallrik och lägg keson i, vik sedan över.


Om så önskas, servera med några bär till. Hallon eller blåbär kanske ;)


pannkaka_keso.JPG

Pepparkakstryffel

Smält 50 gram smör, blanda i 1 1/4 dl vispgrädde. Låt det få koka upp. Ta av från plattan och blanda ner 200 gram mörk choklad (minst 70%) och tre teskedar pepparkakskryddor, vispa till all choklad har smällt. Tillsätt en matsked crème fraiche, vispa tills det är helt slätt.

Häll ner chokladsmeten i en burk eller i en form och ställt i kylen över natten, eller tills det har stelnat helt.


pepparkakstryffel.JPG

LCHF-pannkakor

3-4 pers


9 ägg

2 ½ dl vispgrädde

1 ½ dl mjölk

2 msk fiberhusk

½ dl kokosnötsmjöl

½ dl mandelmjöl

½ tsk kardemumma

½ tsk kanel

1 krm salt

Smör för stekning

1. Blanda alla ingredienser i en bunke.

2. Stek dom i en stekpanna med en klick smör efter varje pannkaka. Ska vara riktigt varm från början. Försök att få dom tunna. Blir krispigt goda då.


Servera med bär (jag valde att synda med jordgubbar) och vispad grädde med vaniljpulver i. Mums!


pannkakor.JPG