Glutenfri äpplekaka

4-6 pers

3-4 äpple
25-30 g smör
1 tsk kanel
1 msk björksocker/sötströ

4 st ägg
0,5 dl björksocker/sötströ
1 krm vaniljpulver
2 dl mandelmjöl
5 msk havremjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk riven kokos
0,5 dl vispgrädde
Smör för att smörja form

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär äpplena i mindre bitar, lägg i en kastrull tillsammans med smör, kanel och björksocker/sötströ. Låt det få stå och småputtra medan du vispar ihop smeten.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Vispa ägg, björksocker/sötströ och vaniljpulver så det blir fluffigt. Vispa i dom torra ingredienserna.

Smörj ugnsfast form, eller två små som jag gjorde.

Häll i smeten i formen/formarna och häll sedan i äpplena.
Stoppa i formen/formarna i ugnen i ca 25-35 min (25 min med små formar, 35 min med en större), känn med en sticka och se så att den är klar i mitten. Låt annars den få vara kvar i ugnen någon minut till. Lägg lite aluminiumfolie över på om den börjar bli för mörk.
Ät den som den är, eller servera med lite lättvispad grädde :)… mums!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *