Fyllda auberginer

4 pers

1st stor aubergin
500 g kycklingfärs
200 g färskost, vitlök & örter
1 dl crème fraiche
2 tsk pesto, soltorkade tomater
Salt och peppar
150 g riven ost
Torkad basilika
Smör eller olja till stekning

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela och gröp ur auberginen och lägg dom i en ugnsfast form. Sätt in dom i ugnen medan kycklingfärsröran tillagas.
Börja att stek kycklingfärsen och skär ner det urgröpta aubergineköttet i mindre bitar och lägg även ner det i stekpannan. När kycklingen inte är rosa längre, tillsätt resterande ingredienser utom osten och basilikan.
Låt det få småputtra i 5-10 min.
Ta ut formen med auberginerna från ugnen. Fyll den med kycklingfärs och toppa med riven ost och den torkade basilikan.
Sätt tillbaka formen i ugnen och låt det få stå i ca 25 min.

Servera en god sallad :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *