Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Frukost recept

Frukost tips!

Brieomelett

1 pers


2st ägg

1 tsk fiberhusk

1/2 tsk samba oelek

7-8 skivor jalapeños (Icas på burk är ett bra val)

Salt och vitpeppar

Valfri mängd brieost

Smör eller kokosolja för stekning

Vispa ihop alla ingredienser förutom brieosten.

Häll sedan ner smeten i en het stekpanna, med smör eller kokosolja. När omeletten är nästan klar, skär skivor av brieosten och lägg på ena halvan av omeletten och vik sedan över den andra. Stäng av värmen och låt den få stå ett par minuter på eftervärmen. 

Servera med en grönsallad ;)


Funkar bra som både frukost och som lunch :)


brieomelett.JPG

Dubbelvikt omelett med viltost

1 pers


2st ägg, ½ tsk fiberhusk, 1 tsk linfrö, 1 msk melonkärnor, salt, cayennepeppar och pizzakrydda. Rörde ihop allt till en smet och stekt i en stor klick smör. När omeletten är i stort sätt klar, häll på lite riven ost och klicka i viltost (på tub, Kavli). Vik den dubbelt, så det gottar till sig.


lunch_eftertraning.JPG

Pizzaomelett

1 pers


Vispa 2st ägg, ½ tsk fiberhusk, 1 msk mandelmjöl och lite salt.

Stekt i stor klick smör. När omeletten har blivit fast toppa med en liten klick chilisås, bredd ut över hela omeletten, sen några skivor pepparsalami och till sist skivad mozzarella och oregano.

Låt den få stå kvar på plattan tills osten har smällt lite. Men sänk eller stäng av plattan, så att inte omeletten bränns.


pizza_omelett.JPG

Saffransplättar med kokosgrädde

1 pers


För en portion, 2st ägg, 2 msk keso, ½ pkt saffran och ½ krm vaniljpulver. Vispa det slätt med en stavmixer. Stek i smör, gärna på ett plättjärn. (Smeten räcker till 7st små plättar).


Till detta, serverade jag kokosgrädde. För att få fram kokosgrädde, ta en burk kokosmjölk. Ta ut endast det fasta, kokosmassan i burken. (Låt kokosvattnet vara kvar). Vispa kokosmassan med lite vaniljpulver... klart!


Hälsoomelett

1 pers


Knäck två ägg i en bunke, vispa dom tillsammans med 1 msk vispgrädde. Vispa sedan ner ½ tsk fiberhusk, 1 tsk linfrö, 2 tsk melonkärnor, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Stek i en stor klick smör. När omeletten börjar bli klar, strö över en näve babyspenat och lite riven ost. Vik sedan omeletten på mitten. Så gottar sig spenaten och osten till sig inne i.


halsoomelett.jpg

Tonfiskrörs

2 pers


1st burk tonfisk med vatten

1dl créme fraiche

3/4dl majonäs

1st liten salladslök

Örtagårdskrydda efter smak

1. Hacka löken och lägg i en skål

2. Låt tonfisken rinna av och lägg sedan även den i skålen

3 Blanda ner resten av ingredienserna och blanda väl, klart!


Servera till exempel med skivad avokado och ett kokt ägg.


tonfiskrora.JPG

Kokosnötsgröt

1 pers


2 ägg

1 dl vispgrädde

1 msk kokosnötsmjöl

vaniljpulver, knivsudd

kanel efter eget tycke och smak

30 g smör

1. Vispa ägg och grädde väl

2. Vispa ner kokosnötsmjölet och krydda med vaniljpulver och kanel

3. Smält smöret i en liten kastrull

4. När smöret har smält, hell ner "grötsmeten" i kastrullen och rör långsamt hela tiden. (Gröten får absolut inte bränna fast)

5. Gröten är färdig när det blir lite grynig

6. Servera med gammeldags mjölk och kanel. Om man så önskar, varför inte låta en klick smör smälta över


Kokosgrot.JPG

Hemmagjord LCHF-müsli

1 pers


Mandel (Hacka ner den lite)

Solrosfrön

Linfrön

Flytande stevia

Kanel

Kardemumma


Ta så mycket Du vill av varje för egen smak och hur mycket Du vill äta, gör gärna lite extra och spara i en burk för senare tillfällen.

1. Lägg allt i en torr stekpanna och rosta.

2. Skvätt några droppar stevia över müsli blandningen. Behövs inte allt mycket. Krydda sen med kanel och kardemumma efter smak.

3. När müsli har fått lite färg så lägg upp den på fat eller en tallrik för att svalna.


Servera med en fet yoghurt eller kasella. Strö gärna över rostad kokos, som finns färdig att köpa till exempel på bodystore.com


musli.JPG

Äggröra med mozzarella och italienskt skinka

2 pers


2 ägg

½dl vispgrädde

1pkt mozzarella

Salt och peppar

4 skivor italiensk skinka

(Jag valde Prosciutto Crudo)

1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Smula ner mozzarellan. Häll allt i en stekpanna. Rör om tills den är färdig. Lägg upp på tallrikar.

2. Stek skinkan på båda sidor. Blir lite som bacon. Krispigt. Klart!


Serva med lite skivad gurka.


aggrora.JPG