Fläskfilé med champinjon- och timjanstäcke

4 pers

2 st fläskfiléer
750 g champinjoner
5 dl vispgrädde
1,5 msk ox- eller kalvfond
Färsk timjan
Salt och peppar
Smör för stekning

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skära bort eventuella senor på fläskfiléerna. Skär tunna skivor, som du sedan antingen bankar ut, eller trycker ut med kniven så att de blir lövtunna. (Detta gör att stekningen går riktigt snabbt).
Stek fläskfilén i smör på båda sidor och salta och peppra.
Lägg filébitarna i en ugnsfast form.
Medan du steker filéerna kan du hacka ner champinjonerna i små tärningar. Efter köttet är klart, stek champinjonerna i samma stekpanna, tillsätt bara lite mer smör. Detta gör att champinjonerna får god smak från köttet.
Häll vispgrädden, fonden, lite salt och peppar i en kastrull, samt finhacka en liten knippen med färsk timjan och lägg i. Låt såsen få koka upp.
Häll ner champinjonerna i såsen när de har vattnas ur och fått lite stekyta.
Låt de få koka 1-2 min. Häll över såsen i formen över fläskfilén.

Sätt in formen i ugnen i ca 15 min. Klart 🙂