Fiskgratäng med dillsås

4 pers

800 g torskfilé
2st blomkålshuvud
50g smör
Salt och vitpeppar

Hollandaisesås:
150g smör
3st äggulor
2 msk vatten
1-2 msk citronsaft
Salt och peppar
2 msk dill

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och dela ner blomkålen i en kastrull, fyll upp med vatten, salta lite och koka blomkålen tills den är helt mjuk.

Medan du väntar på blomkålen kan du börja med hollandaisesåsen.
Smält smöret och sätt det åt sidan.

Ordna ett vattenbad, med en skål ovanpå en liten kastrull med vatten. Lägg i äggulorna tillsammans med 2 msk vatten i skålen. Börja vispa. Man måste vispa hela tiden när vattnet börjar koka under skålen. Vispa, vispa!
När det är så pass tjockt så att det blir spår av vispen, är den färdig. Ta bort skålen från värmen och börja sippra i smöret. Bara lite i taget. Vispa kraftigt hela tiden, så att den inte skär sig. Undvik att hälla i bottensatsen (det vita) från smöret.
Vispa sedan i citronsaften och krydda efter smak. Tillsätt till sist dillen. (Jag valde fryst).

Vispa därefter blomkålen med en stavmixer, så att den blir mos. I med smöret i blomkålen, salta och peppra efter smak.

Lägg torsken i en ugnsfast form. Klicka ut blomkålsmosen runt om fisken och lägg hollandaisesåsen i mitten.
In i mitten av ugnen i ca 25 min, eller tills den har fått fin färg.

Fiskgratäng med dillsås