Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Fågel recept

Recepttips på fågel!

Het currykyckling

4 pers


900g kycklingklubbor

1 burk kokosmjölk (400ml)

1/2 dl het chilisås

1 msk curry

1 tsk samba garlic el samba oelek

Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form.

Vispa ihop kokosmjölk, chilisås, samba garlic och kryddor. Häll över kycklingen.

In i mitten av ugnen i 45-60 min.


Servera med en god grön sallad, eller kokt broccoli, eller som jag stekt grön sparris.



hetkyckling2.JPG

Pulled chicken

4-6 pers


2st hela kycklingar


Marinad till två kycklingar:

6 msk tomatpuré

6 msk kinesisk soya

2 msk kycklingfond

2 msk sambal garlic

2 tsk malen koriander

1/2 tsk cayennepeppar

2 tsk paprikapulver

3 nypor flingsalt

1/2 tsk vitpeppar


1st stor rödlök

vatten

Börja med att kolla igenom kycklingarna, ibland sitter små fjäderstumpar kvar.

Rör ihop marinaden.

Gör öppningar, så att du trär in fingrarna under skinnet på kycklingarna, så att blir som små fickor. Gör även små snitt på "klubborna" och gör även där små fickor under skinnet.

Smörj sedan in kycklingarna med marinaden, både in i fickorna och utan på kycklingarna.

Lägg dom i lergrytan.

Gör klyftor av löken och lägg runt om kycklingarna. Fyll på med 2-3cm vatten.

Sätt in i ugnen i 125 grader i 5 timmar.


Ta sedan upp kycklingarna, (ta det försiktigt, för de faller isär lätt). Dra sedan isär med två gafflar och plocka bort benen.

Häll av spadet i en skål. Lägg tillbaka kycklingen i lergrytan och häll i lite spad i taget, så att det blir lagom saftigt, (använd inte allt, då blir det för blött).


Servera som tacos ;)... nom nom!


pulled_chicken2.JPG



pulled_chicken4.JPG

Kycklingsallad

4pers


2st kycklingfileér
10-12 skivor kokt el. rökt skinka
½ gurka
1st grön paprika
2st tomater
4st salladslökar
½ salladshuvud
2st nävar med ruccula
1 pkt (150g) salladsost el. fetaost
2st avokado
1st citron

Salladsdressing:
1dl majonäs
2msk creme fraiche
½dl chilisås
Örtagårdskrydda efter smak

1. Skär ner kycklingen i små tärningar

2. Stek kycklingen i smör eller olivolja

3. Låt kycklingen får svalna

4. Förbered salladen så länge med att hackar alla andra ingredienser i lagom stora bitar, lägg allt i en skål. Förutom avokadon

5. Hacka avokadon och lägg i en annan skål och pressa lite citron över och blanda väl. (Det gör att avokadon inte blir brun)

6. Häll sedan avokadon i den andra skålen också

7. När kycklingen har svalnat, häll även den ner i skålen tillsammans med resten av grönsakerna.

8. Blanda väl


9. Salladsdressingen gör du enkelt att blanda alla ingredienser väl i en skål.

10. Sedan är allt klart för servering. Bara att njuta!


kycklingsallad.JPG

Kyckling med butternutpumpa

4 pers


Marinera eller krydda 900 gram kycklinglår med en krydda Du tycker om. Lägg dom i en ugnsfast form, in i mitten av ugnen i 225 grader. Ca 45 minuter, eller tills kycklingsaften inte är rosa längre.


Tärna butternutpumpa till små tärningar. Stek den i olivolja, salta med flingsalt och svartpeppar.

Enkelt men gott ;)


Curry kyckling

4 pers


Börja med att tärna 900gram kycklingfiléer, stek dessa i en stor wokpanna med olivolja, eller kokosolja. Blanda sedan ner valfria wokgrönsaker, med lite kolhydrater. När kycklingen är genomstekt, blanda ner 1 burk kokosmjölk, massa curry :)... svartpeppar, salt och 2 tsk samba olek. Låt det få stå och små puttra i några minuter. Servera med en klick crème fraiche. Toppade även med lite melonkärnor.


curry_kyckling.JPG

Kyckling i form

4 pers


Sätt ugnen på 225 grader.

Skär ner 4st kycklingfiléer (ca 900g) till lite mindre bitar. Stek dom i olivolja eller i smör. När de börjar bli klara, så skär 1st grön paprika i små bitar och häll ner i stekpannan, tillsammans med kycklingen. Låt det får steka klart. Lägg sedan det i en ugnsfast form.

Vispa ihop 2 dl vispgrädde, 2 dl crème fraiche och 2 msk tomatpuré. Krydda med lite salt, 1 tsk samba olek, 1/2 tsk curry (eller så mycket du önskar) och 1 tsk paprikapulver.

Häll såsen över kycklingen och paprikan. Strö sedan över lite riven ost.

Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills osten har fått fin färg.


kyckling_form.JPG

Fylld kycklingfilé med rökt skinka och brieost

4 pers


Skär ett snitt längst med på 4st kycklingfiléer, men inte så att det går igenom. Lägg en bit brieost och en skinka i varje kycklingfilé. Använd tandpetare för att få ihop dom igen.

Stek dom sedan i kokosolja, tills som är färdiga. Servera med kokt broccoli.


fylld_kyckling.JPG

Kycklinglår med het salsa

4 pers


Sätt ugnen på 225 grader.

Ta 4-5 kycklinglår och marinera dom med valfri krydda. Jag valde grekisk marinadkrydda, som jag blandade med olivolja. Gnugga in kyckling ordentligt, försök att få in marinaden under skinnet också. Sätt in formen med kycklingen i mitten av ugnen i 45 minuter.

Är du osäker på om kycklingen är klar, så skär ett snitt ner till benet. Kommer det ut rosa saft, är den inte klar. Är den klar i färgen är det färdig för att ätas :)


Salsan:

Skär ner 1 st rödlök, 1 st röd paprika, 1 st grön paprika och 7-8 st små cocktailtomater.

Börja att stek detta i olivolja.

När det har fått steka en stund, (när paprikan börjar bli mjuk), tillsätt 1 tsk samba olek, 2 msk melonkärnor, salt, peppar och 1 tsk balsamvinäger. Låt det få steka ytterligare några minuter. Så det får gotta till sig riktigt.


Kyckling pytt i panna

4 pers


3-4 kycklingfiléer

1 st mellanstor aubergine

8-9 färska champinjoner

Salt och peppar

Grillkrydda utan E-nummer och glutamat

(Eller ta något som du tycker om)

Kokosolja för stekning

Skär ner filéerna i små bitar, börja stek dom i smör eller kokosolja. Medan kycklingen steks, hacka ner auberginen och champinjonerna. Häll ner detta i stekpannan också. Stek tills auberginen är mjuk och allt har fått färg. Krydda efter smak.


Servera med en grönsallad.


pyttipanna.JPG

Aubergine-kycklinggratäng

4 pers


1st stor aubergine

3-4 st kycklingfiléer

3 dl vispgrädde

2 msk tomatpuré

1 ½ msk kycklingfond

1 tsk samba olek

Salt och peppar

Oliv olja för stekning

Riven ost

1. Sätt ugnen på 225grader.

2. Skiva auberginen i ca halv centimeter tjocka skivor. Stek dom ett par minuter på varje sida i olivolja. Salta lite.

3. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar. Stek även dom i olivolja. Salta och peppra.

4. Blanda vispgrädde, tomatpuré, kycklingfond och ett kryddmått salt.

5. Lägg ett lager aubergine skivor i botten på en ugnsform. Därefter lite kyckling. Häll över såsen. Nytt lager aubergine, kyckling och sås.

Lägg därefter dom sista skivorna av aubergine och sista av såsen. På med ett lagom lager med riven ost.

6. In i mitten av ugnen i 20 minuter. Klar när osten har fått färg.


Servera med grönsallad. Mums!


aubergine-kycklinggratang.JPG

Kycklingwook med kall blomkålsris

4 pers


4st kycklingfiléer

400-500g wookgrönsaker

(Välj wookgrönsker med så lite kolhydrater
som möjligt)

1 burk kokosmjök

1½dl vispgrädde

2msk tomatpuré

Curry, (efter smak)

Salt och peppar

Olivolja för stekning

1st blomkålshuvud

1. Skär ner kycklingen i små bitar. Stek den i olivolja. När den är på väg att få färg, släng ner wookgrönsakerna. Låt det steka i 5-7 min.

2. Häll ner kokosmjölken och vispgrädden. Tillsätt tomatpuré, curry, salt och peppar. Smaka av, för det är så olika hur mycket curry man vill ha. Låt det stå puttra i 5 min på låg värme.

3. Medan nu väntar på att wooken ska bli klar, så skär ner blomkålen i mindre bitar i en matberedare. Och kör den så att det blir som ris. Häll över allt i en skål, salta och peppra.

Vill man kan man steka riset också, men vad noga med att röra ofta då, så att det inte bränner.

Klart!


kycklingwook.JPG