Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Efterrätt recept

Recepttips på efterrätter och annat gott!

Chokladdessert

4 pers


100g mörk choklad (85-90%)

2 dl vispgrädde

2st äggulor

Bryt ner chokladen och smält den över ett vattenbad.

Vispa grädden, (inte för löst inte för hårt).

Ta en slickepott och rör ner en äggula i taget, i chokladen när den har smält. Smeten kommer bli som en klump, blanda ner den vispade grädden och rör tills det är välblandat. Det kan och det får det gärna blir lite chokladklumpar i smeten. Men det blir bara gott.

Häll upp dom i lagom portioner, (blir inte så mycket i varje skål, men det är väldigt mäktigt). Sätt in dom i kylen minst 1 timme.

Servera med lättvispad grädde.


chokladdessert21.JPG


chokladdessert3.JPG

Kokosdessert med hallon

Recept från min underbara kompis Matilda.


2 pers


1 burk kokosmjölk (köp här)

20-30 gram frysta hallon

2-3 msk vispgrädde

Vaniljpulver (köp här)

Sukrin+

Rostade kokosflingor

Ta ut endast kokosmassan ur konservburken, med kokosmjölk. Vispa den med en elvisp med ett kryddmått vaniljpulver. Värm hallonen i en liten kastrull, blanda i vispgrädden och ½ tsk sukrin+. Värm endast tills hallonen har mjuknat, mosa ordentligt.

Värva hallonsås, kokosgrädde och kokosflingor. Och till sist.... bara avnjut ;)