Chokladterrin

4 pers

125 g mörk choklad, 70%
55 g mellan mörk choklad, 45%
1,5 och 0,75 dl vispgrädde
0,3 dl agave sirap

Häll 1,5 dl vispgrädde i en kastrull samt agave sirapen. Låt den få koka upp.
Finhacka den mörka chokladen och lägg i en skål. Häll över den varma grädden. Rör runt hela tiden, så att chokladen smälter fint och ger en fin slät choklad.
Plasta med plastfolie en liten form, ca 12x12cm med hög kant. Häll sedan över chokladsmeten i formen. Sätt in formen i kylen.
Gör sedan smet nr 2.
Koka upp 0,75 dl vispgrädde, finhacka den andra chokladen och lägg i en skål. Häll över grädden och rör runt så att det blir en fin len smet.
Ta ut formen från kylen, kolla så att den chokladen har satt sig lite. Har den det, häll över den ljusare chokladen ovanpå.
Täck över med plastfolie, sätt tillbaka den i kylen och låt den stå i minst 5 timmar innan servering.
Servera med vispgrädde eller lite skivade päron.