Bilder på mig
Varför LCHF?

Om mig
Namn: Charlotte
Född: 1986
Status:Arbetar som butiksansvarig på Städmaskinshuset Sverige AB i Malmö.
Kör på "clean eating". Bra och rena råvaror är det jag går på.
Bor med min underbara sambo och vår lilla dotter, född maj 2016.


@motbattreliv

Önskas kontakta mig:
motbattreliv@mail.com

Till Arkiv

Recept
Frukost
Bröd
Kött
Grytor
Korvrätter
Fågel
Fisk & skaldjur
Soppor
Vegetarisk
Pajer & pizzor
Efterrätt
Kakor & bakverk
Godsaker
Övrigt (Blandat)

Bra LCHF-bloggar!
Kostologik
Naturligkost
Annaslchf
Vardagsliv med LCHF
56kilo
Ceciliafolkesson
Kostdoktorn
LifeZone

Till Startsidan

Bröd recept

Bröd tips!

Microbröd

1 pers


25g smör

1st ägg

1/4 tsk fiberhusk (köp här)

1 dl mandelmjöl (köp här)

Nypa salt

Smält smöret.

Vispa ihop ägg, fiberhusk, mandelmjöl och salt. Till sist tillsätt smöret.

Blanda det väl till en slät smet.

Häll i en form eller en skål med platt botten. Sätt in i mikron på högsta effekt i 2 min.


Ta ut brödet ur formen/skålen och låt svalna. Sen är det bara att njuta med något gott pålägg.


Hamburgerbröd / buffébullar

4st


7st ägg

3/4 dl pofiber

5 msk kokosnötsmjöl (köp här)

1 msk fiberhusk (köp här)

1 tsk bakpulver

1 tsk salt


Skalade sesamfrö för topping

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla ingredienser, utom sesamfröna.

Låt smeten få svälla i 5-10 min.

Forma sedan fyra bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite sesamfrö och sätt in i mitten av ugnen i 15 min.




Använder även samma recept på dessa buffébullar ;) nomnom!

Frukostbullar al á LCHF

4st stora


6st ägg

1 dl mandelmjöl (köp här)

4 msk kokosnötsmjöl (köp här)

2 msk linfrö (köp här)

1 msk fiberhusk (köp här)

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ihop alla ingredienser till en smet. Är den för lös tillsätt lite kokosnötsmjöl till. Men den ska ändå inte vara för fast. För har man för mycket kokosnötsmjöl, kan bullarna bli torra.

Klicka sedan ut fyra bullar på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter.


Tips!

När de har varit inne i 20 min, ta ut dom, dela dom på mitten, sätt in dom i ugnen igen, ca 5 min. Då blir dom som rostade. Lite frasiga på ytan. Supergott! ;)


Dessa gick även ner till middagen sen på kvällen, passade utmärkt till min baconburgare.

Se recept här, blogginlägg den 20130525.


LCHF-bullar

8st


9st äggvitor

3 dl mandelmjöl (köp här)

1 dl skalade sesamfrö (köp här)

3/4 dl kokosnötsmjöl

1 tsk bakpulver

2 msk fiberhusk

1 tsk salt

Vispa ihop alla ingredienserna till en fast smet. Låt svälla i 5 minuter.

Rulla sedan 8st små bullar och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper.

In i mitten av ugnen i ca 15 min.


Avnjutes med smör och en god lagrad ost.

Så mumsiga :)


LCHF-bröd

1 plåt


1/4 dl pumpakärnor

1/4 dl linfrö

1 ½ dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

En nya salt

250gram keso

3st ägg

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla torra ingredienser. Ha sedan i keso och äggen.

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt in i mitten av ugnen i 15 min.


lchf-brod2.JPG

LCHF-tunnbröd

1 plåt


1 dl skalade sesamfrö

1,25 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

Örtsalt

250 gram keso

3 ägg

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda allihop alla torra ingredienser. Vispa sedan ner keso och ägg till en smet.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Sätt in i mitten av ugnen i 15 min.


lat_mat2.JPG

Tunnbröd av frö

1 plåt


1 ½ dl skalade sesamfrö

½ dl krossade infrö

1 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

Örtsalt

250 gram keso

3 ägg

Blanda alla torra ingredienser, ha sedan i keso och ägg.

Bred ut på en bakplåtsklädd plåt.

In i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 min.


(Försök att lossa brödet från pappret direkt när du har tagit ut det. Annars finns det risk att det går sönder).


fromacka.JPG

LCHF-bröd/bullar

1 bröd el. 6st bullar


5 ägg

50g smält smör (spara lite för brödformen)

1 dl kokosnötsmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

Sesamfrö

1. Smält smöret och låt svalna.

2. Vispa ägg tjockt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål.

3. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och rör sedan ner det smälta smöret.

4. Pensla en brödform med smör om det ska bli bröd och tryck ner degen i formen, eller rulla små bullar av den och lägg dom på en plåt.

5. Strö över lite sesamfrö.

6. In i ugnen på 175 grader i 25 min för bröd eller 15-20 min om det är bullar.


Passar utmärkt med ost eller skinka, mums!


kokosnotsbullar.JPG

Pepparkaksmackor

10st


100g smör (Måste vara mjukt)

Några droppar stevia (köp här)

3st rumstempererade ägg

1 ½-2 dl kokosnötsmjöl

½-1 msk pepparkakskryddor




Recept kommer från bloggen mariannslchf.

1. Vispa smör, pepparkakskryddor och stevia med en elvisp.

2. Knäck ner ett ägg i taget. Vispa mjukt och fluffigt.

3. Ta i kokosnötsmjölet. Mixa samman allt i en smidig deg.

4. Rulla en tjock korv 5-7cm i diameter. Dunsa lätt ändarna  mot bordet, så att den blir platt i ändarna. Rulla in den i plastfolie och lägg den i kylen en timme.

5. Skär ca 10st, 1cm tjocka skivor av rullen med en vass kniv och lägg dom på en plåt.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. i 175 grader. Ta ut dom när de börjar få lite färg.