Bakad sötpotatis med kyckling- curryröra

2 pers

Detta brukar jag göra när jag får kycklingrester över, från middagen dagen innan. Så det är perfekt om man får ca 2 kycklingfileér över. Eller om man har tillagat en hel kyckling i ugnen, så brukar det bli en del över.

Kycklingröran:
ca. 2st färdigstekta kycklingfiléer
1-2 dl créme fraiche
0,5-0,75 dl majonnäs
1-1,5 dl upptinade gröna ärtor
Curry
Salt och peppa

2st lagom stora sötpotatisar, eller en stor som delas på mitten

Valfria grönsaker till.

Börja med att skära lite snitt i sötpotatisen och rulla in den i hushållspapper. Lägg in dom i mikron 20-25 min. Kolla så de är riktigt mjuka när du tar ut dom.

Skär ner kycklingen i mindre bitar, lägg den i en skål med resterande ingredienser, förutom ärtorna. Dom har du i sist, så att de inte blir mosade när du rör runt allt. Kryddorna får du själv känna hur mycket du vill ha. Mycket eller lite currysmak.

Toppa sötpotatisen med kycklingröran, lägg på valfria grönsaker och njut av en god måltid.